Lapin matkailukeisari puuhaa kongressihotellia Kuopioon

Kuopion kaupunki on neuvotellut sopimuksen kongressihotellin toteuttamisesta Lapland Hotels Oy:n ja Sporthotel Kuopio Oy:n kanssa. Hotelliketju Lapland Hotels Oy:n yrittäjä on Lapin matkailukeisarina tunnettu Pertti Yliniemi.

Kuopion Musiikkikeskuksen viereen on suunnitteilla kongressikeskus, johon tulee 180–200 hotellihuonetta. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu huoneistohotelli, jossa on 120 huoneistoa.

Kongressikeskuksen ja liiketilojen lisäksi hankkeeseen sisältyy asuntorakentamista. Tilaohjelman mukaan kerrosneliöitä tulisi yhteensä 26 000.

Kaupunginhallitus käsittelee Kuopionlahden kehittämishanketta ensi maanantaina. Kyse on alueen arkkitehtuurikilpailun "Kuopion soiva ja sykkivä sydän avaamisesta", jonka kustannuksiin myös kongressihotelliyhtiö osallistuu.

Kokonaisuuteen kuuluu myös taidelukio Lumitin suunnittelu.

Koko hankkeen kustannusarvio on 120–150 miljoonaa euroa. Rakennusoikeutta koko alueelle on arvioitu tulevan 45 000–55 000 kerrosneliömetriä.

Arkkitehtuurikilpailun myötä alkaa alueen asemakaavoitus, jonka myötä voidaan luovuttaa tontti kaupungin omistamalta maalta kongressihotelliyhtiölle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.