Lapinlahdelta rukkaset kuntaliitoskeskustelulle

Halukkuus osallistua kuntarakenteiden uudistamisesta käytävään keskusteluun vaihtelee Kuopion ja Iisalmen väliseutujen kunnissa.

Lapinlahden kuntapäättäjät eivät ottaudu Siilinjärven kunnanvaltuuston puheenjohtajan Ilmari Hartikaisen (kesk.) perjantain Savon Sanomissa esittämälle ajatukselle Siilinjärven, Lapinlahden, Nilsiän ja Maaningan kuntaliitoksesta.

- Meidän strategiamme lähtee siitä, että pysymme itsenäisenä kuntana. Ei ole tarvetta lähteä mihinkään neuvotteluihin, sanoo Lapinlahden kunnanvaltuuston puheenjohtaja Reino Miettinen (kesk.).

Nilsiässä sen sijaan halutaan keskustella mieluummin heti kuin vasta jälkijoukoissa.

- Se keskustelu on tätä aikaa ja siinä pitää olla mukana ensimmäisten joukossa. Viivyttelijöille ei jää käteen kuin rippeet, sanoo Nilsiän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Tolppanen (kesk.).

Maaningan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kimmo Valta puhaltaa liitoskeskustelulle aikalisää.

Sen sijaan hän esittää terveyspalvelujen tuotantotapojen, kuten Kysterin arvioimista, kun samaan aikaan Kuopio neuvottelee terveydenhuollosta Tuusniemen ja Suonenjoen kanssa.

- Toivon, että Kuopio aloittaa keskustelun näiden hankkeiden yhdistämisestä siten, ettei rakenneta turhaan vierekkäisiä organisaatioita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.