Lapinlahtelaiset tuohtuivat Postin hitauteen

Postin myöhäinen saapuminen on närkästyttänyt lapinlahtelaisia. Kirjeposti on saattanut päästä viime päivinä perille vasta illansuussa, mikä on haitannut jopa yritysten päivittäistä työtä. Postinjakelun esityö siirtyi Lapinlahdelta Iisalmen jakelukeskukseen 16. toukokuuta. Muutoksen myötä Postin reitit muuttuivat Lapinlahden ja Varpaisjärven alueella.

Postin tuotantoesimies Kari Pirhonen kertoo, että lapinlahtelaiset ovat lähestyneet palautteella Postia.

– Ainahan sitä jonkinlaista palautetta tulee. Harmillisesti meille sattui juuri tähän muutosvaiheeseen paljon sairaslomia, jotka nekin ovat vaikuttaneet tämän viikon aikatauluongelmiin. Kesälomatuuraajat tulevat poikkeuksellisesti jo ensi viikolla, ja se varmasti auttaa jonkin verran.

Pirhosen mukaan muutos ottaa oman aikansa ja hän myöntää, että torstaina yhdeltä jakajalta oli jäänyt kokonaan yksi laatikollinen jakamatta.

– Selvittelemme, mitä siinä on oikein tapahtunut. Tämä on vielä jonkin aikaa tällaista etsimistä ja totuttelemista ennen kuin rutiini löytyy.

– Katsotaan, kuinka tämä asettuu ja analysoidaan muutokset vasta sitten tarkemmin.

Savon Sanomien varhaisjakeluun Postin uusi järjestely ei ole vaikuttanut. Lehteä jakavan Savon Jakelu Oy:n kuljetuspäällikkö Juha-Matti Aho muistuttaa, että nähdyt ongelmat koskettavat vain arkipäivinä tapahtuvaa Postin päiväjakelua.

– Kaikki meidän hoitamamme jakelu jatkuu aivan ennallaan. Emme ole tällä tietoa muuttamassa mitään reittejämme, Aho sanoo.

Savon Jakelun jakelutoiminta kattaa arkisin koko Lapinlahden keskustaajaman ja Alapitkällä heittolaatikot. Viikonloppuisin yhtiö jakaa lisäksi kunnan haja-asutusalueilla sanomalehdet heittolaatikoihin.

Paikallislehti Matin ja Liisan päätoimittaja Tero Joutselainen kertoo, että muutokset ovat vaikuttaneet jakeluaikatauluihin siten, että posti tulee nykyisin lähes kaikille entistäkin myöhäisempään aikaan, osalle täysin iltapostina.

Matti ja Liisa kyseli kuntalaisilta mielipiteitä muutoksista omilla Facebook-sivuillaan ja sai pitkän liudan vastauksia.

Joutselaisen mukaan osa kuntalaisista on alkanut kokonaan epäillä, jaetaanko postia edes viitenä päivänä viikossa.

– Täällä on ollut pitkiä postilaatikkorivejä, joihin ei ole tullut postia lainkaan joinakin viikon päivinä. Kyllä se vähän kummalliselta minustakin tuntuu.

Joutselainen sanoo kuntalaisten yleisen toiveen olevan, että tällä hetkellä kyseessä ovat vain Postin siirtymäkauden ongelmat.

– Jakelu tuskin koskaan enää palaa siihen, mitä se on joskus aikoinaan ollut, mutta toivottavasti sitä nyt saataisiin ajan kanssa korjattua edes vähän paremmaksi.

Matti ja Liisa, Savon Sanomat ja Savon Jakelu kuuluvat Keskisuomalainen-konserniin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kohuttu ajokorttitietopalvelu avataan vihdoin uudelleen – tarjolla on vain näitä tietoja

Keskusta haluaa syntyvyyden laskusta "säästyneet" lapsilisät korotuksina nykyisiin lisiin – eduskunnan ajankohtaiskeskusteluun lapsimyönteisestä politiikasta saatiin kytkettyä myös koulun joulujuhlat ja Postin palkat

EU:ta kuohuttanut nimikiista yritetään taputella pikkumuutoksella: Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen muuttuu edistämiseksi

Poliisi epäilee, että "Husu" Hussein on joutunut jo pitkään vainotuksi – kaupunginvaltuutetulle lähetettiin elokuussa hirttoköysi ja uhkauskirje

KRP epäilee: Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toimintaa jatketaan uudella nimellä

Suomalaiset luottavat tieteelliseen tietoon, kertoo Tiedebarometri

Merimies-Unionin Zitting ei usko valtakunnansovittelijan edellytyksiin ratkaista postilakkoa: "Noviisi, amatööri"

Tukes: Lähes puolessa testatuista tatuointi- ja kestopigmenttiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita

Asiantuntija ei kannata lentoveroa – Hänellä on tiedossa parempi ratkaisu

Sähköautojen latausmahdollisuuksia lisäävä lakiluonnos saa kovaa kritiikkiä lausunnonantajilta – "Latauspisteiden ylimitoitettu rakentaminen ei lisää sähköautojen määrää Suomessa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.