Savolaiskunta rikkomassa ennätyksen: Nelikerroksinen kerrostalo valmisteilla

Kun joillakin paikkakunnilla hehkutetaan 163-kerroksisten talojen valmistumista, toisissa paikoissa ennätyksiin riittää neljäkin kerrosta.

Lapinlahti nimittäin ottaa merkittävän askeleen kohti metropoliasemaa, kun paikkakunnalle on tulossa ensimmäinen nelikerroksinen kerrostalo.

Iisalmelainen Savon Laaturakennus Oy rakentaa 18 huoneiston kerrostalon Kivistöntien ja Juhani Ahon tien risteykseen, jos saa kevääseen mennessä ennakkomyytyä puolet asunnoista.

– Toivotaan, että Lapinlahdella olisi tilausta oikealle kerrostalolle, sanoo toimitusjohtaja Jukka Rissanen.

Asuinkerroksia taloon tulisi kolme ja autotallit ja muut yhteiset tilat maanpäälliseen ykköskerrokseen.

Muutama vuosi sitten Lemminkäinen meinasi myös rakentaa kerrostalon samalle tontille, mutta vetäytyi hankkeesta, kun ennakkovarauksia ei tullut tarpeeksi.

Tähän asti Lapinlahdella on ollut maksimissaan kolmen kerroksen taloja ja niiden rakentamisesta on aikaa jo yli kymmenen vuotta. Sen jälkeen on rakennettu muutama pienkerrostalo.

– Jos kerrostalo nyt toteutuu, on se ensimmäinen nelikerroksinen Lapinlahdella, vahvistaa kunnan tekninen johtaja Eero Mykkänen.

Savon Laaturakennus on tehnyt esisopimuksen kunnan ja yksityisen omistajan kanssa alueesta. Tonttikaupat tehdään lopullisesti vasta, jos ennakkovarauksia tulee tarpeeksi.

Vieressä oleva leikkipuiston alue jäisi entiselleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.