Lapsen kuolonkolarin syytä ei vielä tiedetä

Kuopiossa lapsen kuolemaan johtaneen kolarin tapahtumien kulkua ei tiedetä.

Poliisi on kuulustellut pakettiautoa ajaneen kuljettajan. Mies kertoi poliisille, ettei hän nähnyt lasta lainkaan, vaan huomasi onnettomuuden vasta, kun auto heilahti turman takia.

– Kuljettaja on kertonut sen, mitä hän on pystynyt tilanteesta kertomaan. Hän ei ollut havainnut poikaa ollenkaan, rikoskomisario Markus Taskinen Itä-Suomen poliisista kertoo.

Kolari sattui Rauhalahden ja Särkilahden asuinalueiden tuntumassa maanantaina iltapäivällä. Pakettiauton kuljettaja kääntyi Katiskaniementieltä urheilu-alueen huoltotielle.

Poliisin mukaan kääntymistä varten paikalla on joutunut hiljentämään nopeutta eikä turmassa kyse ole kaahaamista. Asiaan ei liity myöskään rattijuopumusepäilyä.

Kuopiolainen 7-vuotias poika käveli tai leikki huoltotien risteyksessä niin, että auton kääntyessä hän jäi sen takapyörän alle ja menehtyi.

– Paikalla on tehty paikkatutkinta ja teknistä tutkintaa. Tapahtumien kulku on vielä auki, mutta poliisilla voi olla siihen selvyyttä saatavilla, kun käymme aineistoa läpi.

Poliisi tutkii esimerkiksi, missä kulmassa autosta on ollut minkäkinlainen näkyvyys ja missä lapsi on jälkien perusteella ollut.

Huoltotien varrella oli matalat lumivallit. Ne eivät haitanneet näkyvyyttä. Niissä ei ollut jälkiä myöskään siitä, että lapsi olisi tullut risteykseen tien sivusta yllättävästä kohtaa.

Poliisille ei ole toistaiseksi kukaan ilmoittautunut tapauksen silminnäkijäksi. Jos jollain henkilöllä on havaintoja tai tietoja tapahtumien kulusta kuten pojan tai pakettiauton liikkumista Katiskaniementien onnettomuuspaikan tuntumilla kello 13.30:n aikaan, poliisi pyytää ottamaan yhteyttä.

Tietonsa voi jättää poliisilaitoksen sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimeen numeroon 0295 415 232.

Poliisi tutkii kolaria epäiltynä kuolemantuottamuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lapsi kuoli auton alle Kuopiossa