Lapset riemastuivat kaupunkisodasta – katso kuvasarja!

Kaupunkisota on yksi niistä lajeista, jotka saavat myös perinteisistä urheilulajeista vähemmän tykkäävät koululaiset liikunnan pariin.

–Tämä on helppo tapa saada nykyajan lapset liikkumaan, kertoo WAU ry:n liikunnanohjaaja Tuomas Kosunen.

Lasten ja nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia edistävä WAU ry on järjestänyt liikuntakerhoja koululaisille eri puolilla Suomea vuodesta 2009 alkaen.

Viime syksynä toiminta laajeni Itä-Suomeen, kun kerhot saatiin alkamaan Kuopiossa Hiltulanlahden ja Melalahden kouluilla.

Tänä vuonna yhdistys hakee kumppaneikseen uusia kouluja paitsi Kuopiosta myös muista itäsuomalaisista kunnista.

Ilmaisilla liikuntakerhoilla luodaan harrastusmahdollisuuksia ennen kaikkea sellaisille lapsille ja nuorille, jotka eivät innostu liikunnasta tai joiden vanhemmilla ei ole varaa maksaa urheiluseurojen harrastusmaksuja.

Vähän liikkuvien lasten innostamisessa oleellista on, että kilpailemisen sijasta keskitytään hauskanpitoon ja että lapset pääsevät itse vaikuttamaan liikuntakerhon sisältöihin.

Esimerkiksi Hiltulanlahden kerhossa kaupunkisota löytyi lasten toivelistan kärkipäästä, ja Kosusen mukaan se sopii yhtä hyvin 1.–3.-luokkalaisille kuin myös 4.–6. -luokkalaisille.

–Nuoremmilla riittää touhuttavaa, ja vähän vanhemmilla korostuu taktikointi, WAU:n liikuntakerhoja aiemmin Rovaniemellä vetänyt Kosunen tietää.

Katso kuvasarja Hiltulanlahden kaupunkisodasta oheisesta linkistä.

Lue liikuntakerhojen rahoituksen leikkauksista tiistain Savon Sanomista.

Näin pelataan kaupunkisotaa