Lapsilisiin vaaditaan korotusta, 17 000 allekirjoitti

Joukko suomalaisia vaatii lapsilisiin tuntuvaa korotusta. Lisäksi kotiäideille halutaan yhtä paljon rahaa kuin työttömille.

Lapsilisien korotusta vaatinut addressi luovutettiin peruspalveluministeri Paula Risikolle (kok.) tänään. Sen oli allekirjoittanut internetissä yli 17 000 henkeä.

Hänen mielestään myös Kansaneläkelaitoksen maksamia etuuksia pitäisi rukata. Nyt työttömät äidit tienaavat yli tuplasti enemmän kuin kotihoidon tukea saavat äidit.

Kelan maksama työttömyyspäiväraha on alle kolmevuotiaan äidille alimmillaankin lähes 630 euroa kuukaudessa. Kotiäideille maksettava kotihoidon tuki ilman ansiosidonnaisia ja kuntakohtaisia lisiä on vajaat 300 euroa kuussa.

Lapsilisä on ensimmäisestä lapsesta 100 euroa kuussa, toisesta saa 110 ja kolmannesta reilut 130. Yksinhuoltajat saavat lisäksi 46,60 euron korotuksen lasta kohti.

Ruotsissa puolestaan kiistellään rikkaiden lapsilisistä. Ruotsin keskustapuolueen johtaja Maud Olofsson kannattaa ajatusta lapsilisien poistamisesta suurituloisilta. Muut hallituspuolueet ja oppositio tyrmäävät ehdotuksen tuoreeltaan.

Olofsson esitti näkemyksiään Svenska Dagbladetissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.