Lastenkodissa tuhoisa tulipalo Rovaniemellä

Tulipalo on tehnyt pahoja tuhoja lastenkodissa Rovaniemellä. Illalla tuli oli levinnyt kattorakenteisiin, mutta liekit saatiin kuitenkin taltutettua ennen yhtätoista. Pelastuslaitokselta arvellaan, että ainakin osa rakennuksesta pystytään korjaamaan käyttökelpoiseksi.

Lapsi- ja perhetukikeskuksessa oli palon syttyessä paikalla viisi asukasta, jotka henkilökunta sai evakuoitua. Lapin Kansan mukaan evakuoiduista neljä oli 4-14-vuotiaita lapsia ja yksi äiti.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Auvo Kilpeläinen sanoi Lapin Kansalle, että lapsille järjestyy hoitopaikat muualta Rovaniemen kaupungin hoitoyksiköistä, mikäli Meltauksen lastenkoti kärsii suuria vahinkoja.

Lehden mukaan palon arvellaan saaneen alkunsa salamaniskusta, mutta asiasta ei ollut tuoreeltaan varmuutta. Alueella riehui ennen paloa raju ukkosmyrsky. Poliisi tutkii syttymissyytä.

Meltauksen lapsi- ja perhetukikeskus on kahdeksanpaikkainen lastensuojeluyksikkö, joka on tarkoitettu ensisijaisesti alle 12-vuotiaille lapsille. Keskus sijaitsee 50 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.