Lastenvaunuista löytyi vakavia puutteita

Suomen markkinoilta on poistettu lastenvaunuja ja -rattaita turvallisuuspuutteiden vuoksi, tiedottaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto.

Tukes testasi neljä Suomessa myytävää tuotetta. Yhdet rattaat ja yhdet vaunut poistettiin markkinoilta useiden puutteiden vuoksi. Puutteita löydettiin esimerkiksi vaunujen jarruista. Kahdessa muussa testatussa mallissa havaittiin lievempiä puutteita.

Testi oli osa eurooppalaista yhteisprojektia, jossa testautettiin 51 lastenvaunua, -ratasta ja yhdistelmävaunua. Kahdeksasta tuotteesta löydettiin vakavia puutteita.

Lastenhoitotarvikkeista tehdään Tukesiin vuodessa noin kymmenen ilmoitusta, joista valtaosa koskee lastenvaunuja tai -rattaita.

Eurooppalaisten testien tuloksena Suomen markkinoilta on poistettu vuosina 2011-2014 Gesslein M3 Vision -tuotenimellä myydyt yhdistelmävaunut sekä Suomi-vaunu Salama-matkaratas -tuotenimellä myydyt lastenrattaat.

Lisäksi Tukesin oman markkinavalvonnan tuloksena on poistettu myynnistä Teutonia-lastenrattaat mallia BeYou!2011 ja 2012 sekä Pireus Lux -yhdistelmävaunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.