Laukaan 1,5-vuotias kadonnut lapsi siepattiin sittenkin – poliisi tutkii vapaudenriistona

Laukaassa kadonneen 1,5-vuotiaan lapsen tapauksessa on poliisin tekemän paikkatutkinnan perusteella syytä epäillä, että katoamiseen liittyy sittenkin ulkopuolinen taho, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Lapsi oli laitettu nukkumaan Vihtavuoressa Tislaajantie 15:n pihaan. Keskisuomalaisen mukaan lapsi oli nukkumassa baptistiseurakunnan rakennuksen vieressä. Äiti oli huomannut lapsen katoamisen kello 13.10. Taapero löydettiin Vehmasahontien ja Aholantien välisestä metsiköstä kello 14.30. Alueella asuva henkilö oli kuullut lapsen itkua ja löytänyt itkevän lapsen metsästä. Löytöpaikka on noin 200 metrin päässä katoamispaikasta.

– Löydettäessä tyttö oli kunnossa, ja hän on ollut terveyskeskuksessa lääkärintarkastuksessa. Hän on fyysisesti ihan kunnossa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Latvala.

Löydettäessä tyttö oli yksin, vaunut olivat jääneet katoamispaikalle.

Latvala luonnehtii tapausta hyvin poikkeukselliseksi.

– Minulla on yli 30 virkavuotta takana, ja tällainen on ensimmäinen minun kohdalleni sattunut, hän sanoi.

Poliisi pyytää vanhempia keskustelemaan lastensa kanssa siitä, ovatko he nähneet jotain, sillä alueella leikkii paljon lapsia.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro, mihin epäily ulkopuolisesta tekijästä perustuu. Asiaa tutkitaan epäiltynä vapaudenriistona.

Poliisi selvitti tapahtumien kulkua ja kävi läpi lapsen mahdollista reittiä koirien avulla tapahtuneen jälkeen. Ennen tutkintaa tutkinnanjohtaja rikoskomisario Markku Latvala kertoi, että tapaukseen ei näytä liittyvän ketään ulkopuolista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tuntemattomien lasten sieppaukset harvinaisia – nämä ovat viisi viimeisintä kidnappausta

Uusimmat

Kotimaa

Poliisin petossyytteistä tulossa oikeuden ratkaisu – vedättikö karhuryhmän entinen varajohtaja omaa laitostaan?

Jalankulkijoilla tänään liukas keli osassa maata – päivälämpötilat yli keskimääräisen

Paatero väläyttää Postin pilkkomista kahteen yhtiöön: Pakettiliiketoiminta ja kirjeposti erikseen

Keskustan Kurvinen: Perussuomalaiset sortuneet valelukuihin budjetissaan – eduskunnassa ruodittiin opposition vaihtoehtobudjetteja

120 kuntaa haluaa kokeilla vastuuta työllisyyspalveluista – jo ensi keväänä moni työtön asioi TE-toimiston sijaan kunnan kanssa

Neljä suomalaisjohtajaa kuoli lentoturmassa Zimbabwessa vuosi sitten – Tutkinta yhä kesken: "Kaikki päivämäärät tulevat pian vastaan"

Oikeus hylkäsi syytteet lapsen ympärileikkausjutussa – Seura: Isän syytettiin järjestäneen tyttärensä silpominen

Irakilaismies levitti Facebookissa raakaa väkivaltamateriaalia ja panetteli shiiamuslimeja – oikeus tuomitsi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Rinteen eläkeavaus saa vastakaikua vasemmalta – Pekosen mukaan ministeriössä pohditaan äitien eläkkeitä

STT:n tietojen mukaan valtion omistajaohjausosasto antoi aiemmin syksyllä tukensa Postin pakettilajittelijoiden siirrolle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.