Laukaan nautalauma on yhä karkuteillä – "Ne ovat lähteneet syviin metsiin piiloon"

Laukaassa karanneen nautalauman olinpaikka ei ole selvillä. Asiasta kertoo Laukaan ympäristötoimenjohtaja Jukka Lappalainen myöhään iltapäivällä.

Lappalaisen mukaan eläimet ovat säikähtäneet uteliaita ihmisiä. Lappalainen kertoo, että naudat ovat ihmisarkoja ja vauhkoontuvia.

–  Siellä on sen verran käynyt väkeä kurkistelemassa eläimiä, ettei kukaan tiedä missä ne ovat. Ne ovat lähteneet syviin metsiin piiloon, sanoo Lappalainen.

Nautoja on kuitenkin näkynyt viime aikoina tilan alueella ja naapuruston pelloilla.

Laukaan ympäristövalvonta kertoi eilen, että omistajaltaan karannutta noin neljänkymmenen naudan laumaa uhkaa lopettaminen, sillä eläimet ovat päässeet villiintymään. Eläimet liikkuvat Vehniäntien ympäristössä.

Eläinten käyttäytyminen arvaamatonta

Lappalaisen mukaan asia edistyy tällä viikolla viranomaisvoimin. Lappalainen kertoo, että poliisi neuvottelee toimenpiteistä keskiviikkoiltana ja poliisin kautta on saatu suurriistavirka-apua. Lappalainen kertoo, että alueella rakennetaan aitoja ja laitetaan sähköpaimenia.

Nautoja yritetään Lappalaisen mukaan ensisijaisesti ohjata takaisin tilalle. Lappalaisen mukaan eläinten käyttäytyminen voi kuitenkin olla arvaamatonta ja siksi varasuunnitelmia tarvitaan. Lappalaisen mukaan vaarallisiksi tai loukkaantuneiksi osoittautuvien yksilöiden kohdalla katsotaan, tulisiko ne lopettaa.

Naudat ovat lihakarjaa, ja laumassa on niin sonneja, hiehoja kuin vasikoitakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Laukaassa karkuteillä olevat naudat todennäköisesti lopetetaan – villiintyneitä eläimiä yritetty ohjata tilalle takaisin

Uusimmat

Kotimaa

Budjettiesitys nostaa soidensuojeluohjelman ylös jäistä – "Nyt kannattaa myydä suojelualueita valtiolle ja tehdä verovapaita kauppoja"

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.