Laukkusurmasta syytetty mielentilatutkimukseen

Keski-Suomen käräjäoikeus määräsi Jyväskylän laukkusurmassa murhasta syytetyn mielentilatutkimukseen. Oikeuden välituomion mukaan 37-vuotias mies syyllistyi tappoon, sillä riittävää näyttöä teon suunnitelmallisuudesta ei ollut. Mies pidetään vangittuna, ja hänestä tehdään vaarallisuusarvio.

Uhri oli 25-vuotias nainen. Hänet surmattiin tammikuussa huumeilla myrkyttämällä 37-vuotiaan asunnossa. Naisen ruumis kuljettiin urheilukassiin suljettuna syrjäisen tien varteen, josta ohikulkija löysi ruumiin. Asunnon omistajan vaimo syyllistyi oikeuden mukaan heitteillepanoon ja kuolemantuottamukseen, koska ei auttanut uhria.

Teon motiivina oli kosto. Huumepiireissä pyörineet tekijät pitivät naista ilmiantajana, koska häntä aiemmin puukottanut mies vangittiin joulukuussa. Mies on yhä vangittuna tapon yrityksestä.

Käräjäoikeus vapautti uhrin langon, jota syytettiin murhaan yllyttämisestä, ja langon pikkuveljen, jota syytettiin murhasta. Oikeuden mukaan näyttöä ei ollut, vaikka vihamielisyys uhria kohtaan oli selvää. Avunannosta syytetyt kaksi miestä on vapautettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.