Laukkusurmasta vangittu tappoi miehen Kuopiossa

Laukusta löytyneen naisen murhasta vangittu jyväskyläläinen 37-vuotias mies on syyllistynyt tappoon jo aiemmin, kertoo Ilta-Sanomat.

Rikos tapahtui Kuopiossa maaliskuussa 2002. Savon Sanomissa 15. 3.2003 julkaistun jutun mukaan Kuopion käräjäoikeus tuomitsi kuopiolaisen miehen ja häntä 20 vuotta vanhemman naisen kymmeneksi vuodeksi vankeuteen maaliskuussa 2002 tehdystä taposta.

Mies ja nainen, joka Ilta-Sanomien mukaan oli miehen äiti, tappoivat 28-vuotiaan miehen yksityisasunnossa Linnanpellolla. Surmaa edelsi riita.

Asunnossa oli ollut koolla ryyppyseurue. Porukan riitelyä oli käynyt rauhoittelemassa poliisikin. Tuossa vaiheessa joukko oli hajaantunut asunnolta. Taposta tuomittu kaksikko oli kuitenkin palannut piakkoin takaisin.

Uhria oli hakattu eri puolille kehoa muun muassa rikotulla olutpullon kaulalla ja voimailujousella. Mies sai toistakymmentä ruhje- ja viiltohaavaa. Häneltä murtui myös useita kylkiluita. Uhri menehtyi runsaaseen verenvuotoon.

Tekijät toimivat täydessä ymmärryksessä

Juttu oli esillä oikeudessa ensimmäisen kerran jo edellisen vuoden kesäkuussa. Tuolloin oikeus määräsi äidin mielentilatutkimukseen. Molemmat tekijät olivat toimineet kuitenkin täydessä ymmärryksessä.

Linnanpellon surmateon jälkeen paljastui myös toinen kuolemantapaus, johon äiti oli ollut osallinen. Äiti tuomittiin törkeästä kuolemantuottamuksesta ja pelastustoimen laiminlyönnistä, kun Kuopion Neulamäessä 33-vuotias mies kuoli 17 puukoniskuun.

Ensin nainen ja kaksi miestä saivat käräjäoikeudessa tuomiot taposta, mutta hovioikeus päätyi kuolemantuottamuksesta tuomitsemiseen.

Nyt 37-vuotiasta miestä epäillään osallisuudesta 25-vuotiaan naisen murhaan. Loppiaisyönä tapettu nainen oli pakattu urheilulaukkuun ja jätetty metsätienvarteen Jyväskylän Taka-Keljossa.

Vangittu mies ja uhri tunsivat toisensa

Jyväskylässä tapahtunut laukkusurma ennenkin

Uusimmat

Kotimaa

Komission puheenjohtaja valitsee tiimiä – "Kaksi komissaariehdokasta on järkevää tässä vaiheessa"

Helsingissä ja Lapissa liki 20 prosenttiyksikön kuilu äänestysaktiivisuudessa – "Se on ihan todella valtava ero"

Metroliikenne Myllypurosta keskustaan toimii jälleen

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Katainen: Suomella mahdollisuudet EU-komission varapuheenjohtajuuteen

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Lapset kertovat alasti riisuttamisesta, eristämisestä ja työntekijöiden rasismista Loikalan kartanon lastensuojeluyksikössä – "Mä hakkaan sua niin kauan, että sulle tulee mustelmat näkyviin"

Rinne uskoo yhä hallitusohjelman valmistuvan tällä viikolla

Alkoholilaki uudistui, kulutus kääntyi kymmenen vuoden tauon jälkeen nousuun

Puolustusministeri Niinistölle moitteet oikeuskanslerilta: Valtiosääntöoikeuden asiantuntijoiden nimittely "perustuslakitalebaneiksi" epäasiallista ja henkilöön käyvää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.