Laukkusurmasta vangittu tappoi miehen Kuopiossa

Laukusta löytyneen naisen murhasta vangittu jyväskyläläinen 37-vuotias mies on syyllistynyt tappoon jo aiemmin, kertoo Ilta-Sanomat.

Rikos tapahtui Kuopiossa maaliskuussa 2002. Savon Sanomissa 15. 3.2003 julkaistun jutun mukaan Kuopion käräjäoikeus tuomitsi kuopiolaisen miehen ja häntä 20 vuotta vanhemman naisen kymmeneksi vuodeksi vankeuteen maaliskuussa 2002 tehdystä taposta.

Mies ja nainen, joka Ilta-Sanomien mukaan oli miehen äiti, tappoivat 28-vuotiaan miehen yksityisasunnossa Linnanpellolla. Surmaa edelsi riita.

Asunnossa oli ollut koolla ryyppyseurue. Porukan riitelyä oli käynyt rauhoittelemassa poliisikin. Tuossa vaiheessa joukko oli hajaantunut asunnolta. Taposta tuomittu kaksikko oli kuitenkin palannut piakkoin takaisin.

Uhria oli hakattu eri puolille kehoa muun muassa rikotulla olutpullon kaulalla ja voimailujousella. Mies sai toistakymmentä ruhje- ja viiltohaavaa. Häneltä murtui myös useita kylkiluita. Uhri menehtyi runsaaseen verenvuotoon.

Tekijät toimivat täydessä ymmärryksessä

Juttu oli esillä oikeudessa ensimmäisen kerran jo edellisen vuoden kesäkuussa. Tuolloin oikeus määräsi äidin mielentilatutkimukseen. Molemmat tekijät olivat toimineet kuitenkin täydessä ymmärryksessä.

Linnanpellon surmateon jälkeen paljastui myös toinen kuolemantapaus, johon äiti oli ollut osallinen. Äiti tuomittiin törkeästä kuolemantuottamuksesta ja pelastustoimen laiminlyönnistä, kun Kuopion Neulamäessä 33-vuotias mies kuoli 17 puukoniskuun.

Ensin nainen ja kaksi miestä saivat käräjäoikeudessa tuomiot taposta, mutta hovioikeus päätyi kuolemantuottamuksesta tuomitsemiseen.

Nyt 37-vuotiasta miestä epäillään osallisuudesta 25-vuotiaan naisen murhaan. Loppiaisyönä tapettu nainen oli pakattu urheilulaukkuun ja jätetty metsätienvarteen Jyväskylän Taka-Keljossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vangittu mies ja uhri tunsivat toisensa

Jyväskylässä tapahtunut laukkusurma ennenkin