Leena Meri: Hakkaraisen tuomio ei tuo lisätoimia

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) tuomio kollegan pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta ei aiheuta lisätoimia eduskuntaryhmän puolelta, arvioi perussuomalaisten eduskuntaryhmän johtaja Leena Meri. Meri totesi, että Hakkaraiselle on jo aiemmin annettu vakava varoitus.

Hakkarainen sai tuomion tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Käräjäoikeuden ratkaisussa todettiin, että Hakkarainen tarttui kansanedustaja Veera Ruohoa (kok.) niskasta kiinni ja yritti suudella väkisin eduskunnan kuppilassa.

Tästä on kyse

Hakkarainen on seilannut skandaalista toiseen

Teuvo Hakkarainen tuomittiin maanantaina sakkoihin kokoomuslaisen edustajakollegansa Veera Ruohon pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Tapauksen tultua julki hän sai perussuomalaisten eduskuntaryhmältä varoituksen.

Vuonna 2017 Jyväskylän käräjäoikeus tuomitsi Hakkaraisen sakkorangaistuksen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hakkarainen kirjoitti Facebookissa muun muassa, että "kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeita".

Vuonna 2014 Hakkarainen lähetti helsinkiläisnaiselle härskejä kuvaviestejä. Hän pyysi tiedotteessa tapausta anteeksi Suomen kansalta.

Vuonna 2013 perussuomalaisten silloinen puheenjohtaja Timo Soini joutui vastailemaan medialle kysymyksiin Hakkaraisen blogikirjoituksesta, jonka mukaan "muslimeja tulvii länteen" ja "muslimit odottavat kutsua jihadiin".

Vuonna 2012 Hakkarainen levitti Facebookissa käräjäoikeuden asiakirjaa, jossa paljastettiin kahden rikoksesta tuomitun nimet. Toinen 15-vuotiaan tytön raiskauksesta tuomittu oli alaikäinen.

Vuonna 2012 Hakkarainen oli humalassa moottoripyöräjengi Bandidoksen tiloissa ja unohti sinne kansanedustajan papereita sisältäneen salkun.

Vuonna 2011 Hakkarainen sai perussuomalaisten eduskuntaryhmältä varoituksen Ahvenanmaa-puheistaan. Hakkarainen ehdotti, että homot, lesbot ja somalit laitettaisiin keskenään Ahvenanmaalle.

Hakkarainen sai vuonna 2011 perussuomalaisten eduskuntaryhmältä huomautuksen sen jälkeen, kun puhui nettivideolla "neekeriukoista".

Kansanedustaja Ruoho kertoi törkypalautteesta - "Tällaisia asioita ei voi vaieta"

Teuvo Hakkaraiselle 3 060 euroa sakkoja ahdistelusta ja pahoinpitelystä