Lehdet: Opettajien lomien porsaanreikä halutaan tukkia

Moni sijaisopettaja joutuu kesäisin työttömäksi, kun perhevapaalla oleva viranhaltija palaa lomakaudeksi palkkalistoille. Ensi kesänä tämä porsaanreikä saattaa olla tukittu, kirjoittavat Aamulehti ja Turun Sanomat.

Lehtien mukaan jopa yli tuhat opettajaa joutuu joka kesä kortistoon vapaalta palaavien vakituisten takia. Artikkelia varten haastateltujen sijaisten mielestä on epäreilua, että syksyksi samaan työpaikkaan palaavan pitää olla kesä työttömänä. Osa heistä voi joutua suunnittelemaan syksyn opetusta, vaikka he saavat työttömyysrahaa.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ ehdottaa, että äitiyslomalaisille maksettaisiin lomakorvausta, jolloin kesän palkan saisi koko lukuvuoden töitä tehnyt sijainen, ei viranhaltija.

Sopua ehdotetusta mallista hiotaan ensi syksyn työehtoneuvotteluissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Rajavartiolaitoksen esitutkinta valmistui: kaksi venäläishävittäjää loukkasivat viime kuussa Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla

OAJ pitää koulutuksen näkymiä valoisampina kuin koronakeväänä – oppimisvajetta ei kuitenkaan paikata vuodessa tai kahdessa

Sanna Inkisen uutisanalyysi: Naiset johtavat lomautus- ja työttömyystilastoja – Kirivätkö miehet syksyllä ohi?

Kertakäyttömaskin hinta pyörii euron paikkeilla, eli mahdollisen THL-suosituksen noudattaminen voi maksaa 100–200 euroa kuukaudessa – "Varmasti suomalaiset osaavat käyttää"

Soininvaaralta kova väite: Haavisto poliittisen vainon kohteena, vihreillä kannatuksen kannalta väärät salkut

Soininvaara lyttää ABC-Suomen: "Kaupunkien houkuttelevuus on vähäistä, koska ne ovat niin rumia"

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen hankkisi koronarokotteen, maksoi mitä maksoi

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.