Lehterä kiistää jyrkästi syyllistyneensä huumerikokseen – vetosi serkun huumekuolemaan

NHL-kiekkoilija Jori Lehterä kiistää jyrkästi syyllistyneensä huumausainerikokseen. Lehterää syytetään yhteensä kahdeksan kokaiinigramman ostamisesta viime kesänä Tampereella.

Videoyhteydellä kuultu Lehterä kertoi Pirkanmaan käräjäoikeudelle, että hän suhtautuu erittäin kielteisesti huumeiden käyttöön.

– Paras kaverini, serkkuni, kuoli vuonna 2011 huumeisiin. Se oli vaikea tilanne, kertoi Lehterä.

Lehterä myönsi oikeudessa, että hän tuntee sekä käsiteltävän huumausainejutun pääsyytetyn että miehen, joka syytteiden mukaan myi viime kesänä hänelle kokaiinia.

Hän kertoi silloin tällöin pyytäneensä kummaltakin kyytiä Tampereella sijaitsevalle kesäasunnolleen.

–  Taksitolpalle meneminen julkisuuden henkilönä on semmoista kuin on, sanoi Lehterä.

Hän viittasi esimerkiksi salakuvaajiin eli paparazzeihin.

Myös vaimoa kuultiin todistajana

Jori Lehterä kertoi maksaneensa muutamia vuosia sitten pääsyytetyn huumevieroituksen. Todistajana kuultu vaimo Lotta Lehterä vahvisti tämän. Myös Lotta Lehterää kuultiin videoyhteyden välityksellä.

Lehterää käräjäoikeudessa edustavan asianajaja Petteri Sotamaan mukaan syytteen tueksi ei ole mitään kestävää näyttöä.

Syyttäjäpuoli viittaa kokaiinin myynnistä syytetyn miehen kertomukseen esitutkinnassa sekä poliisin televalvontatietoihin. Mies, jota syytetään kokaiinin myymisestä Lehterälle, on kieltäytynyt puhumasta asiasta oikeudessa.

Asianajaja Sotamaan mukaan oikeusjutusta on aiheutunut runsaasti haittaa Lehterän maineelle jo ennen kuin hänen syytettään on edes alettu käsitellä.

Pääsyytetylle vaaditaan 10 vuoden vankeutta

Laajan kokaiinijutun suullinen oikeuskäsittely on muilta osin käyty jo tammikuussa. Syyttäjät vaativat 10 vuoden vankeutta miehelle, jota syytetään kokaiinikaupan pääorganisaattoriksi.

Syytteiden mukaan kokaiinia on maahantuotu ja myyty ainakin 1,7 kiloa lähinnä viime vuoden kevään ja kesän aikana. Syytettyjä on kaikkiaan yli 20. Osaa heistä syytetään Lehterän tavoin pelkästään kokaiinin ostamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylässä palaa rakennus – KSML:n mukaan kyseessä vanhustentalo

Iäkäs ihminen kuoli sairauskohtaukseen Alahärmän Powerparkin kartingradalla kesken ajon

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää joka tapauksessa varjon presidenttihaaveiden ylle"

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

EU:n elpymisvälineen koko tai lainojen ja avustusten suhde ei muuttunut huippukokouksen alla – Marin Twitterissä: Ehdotuksessa askelia oikeaan suuntaan, mutta elpymisvälineessä vielä työtä

Oikeustieteellisiin opintoihin otetaan ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteytysvirheen takia

Kaksi entistä kansanedustajaa tavoittelee eduskunnan viestintäpäällikön paikkaa

Jyväskylässä päiväkodin lapset ja henkilökunta karanteeniin koronavirustartunnan takia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.