Lehterä kiistää jyrkästi syyllistyneensä huumerikokseen – vetosi serkun huumekuolemaan

NHL-kiekkoilija Jori Lehterä kiistää jyrkästi syyllistyneensä huumausainerikokseen. Lehterää syytetään yhteensä kahdeksan kokaiinigramman ostamisesta viime kesänä Tampereella.

Videoyhteydellä kuultu Lehterä kertoi Pirkanmaan käräjäoikeudelle, että hän suhtautuu erittäin kielteisesti huumeiden käyttöön.

– Paras kaverini, serkkuni, kuoli vuonna 2011 huumeisiin. Se oli vaikea tilanne, kertoi Lehterä.

Lehterä myönsi oikeudessa, että hän tuntee sekä käsiteltävän huumausainejutun pääsyytetyn että miehen, joka syytteiden mukaan myi viime kesänä hänelle kokaiinia.

Hän kertoi silloin tällöin pyytäneensä kummaltakin kyytiä Tampereella sijaitsevalle kesäasunnolleen.

–  Taksitolpalle meneminen julkisuuden henkilönä on semmoista kuin on, sanoi Lehterä.

Hän viittasi esimerkiksi salakuvaajiin eli paparazzeihin.

Myös vaimoa kuultiin todistajana

Jori Lehterä kertoi maksaneensa muutamia vuosia sitten pääsyytetyn huumevieroituksen. Todistajana kuultu vaimo Lotta Lehterä vahvisti tämän. Myös Lotta Lehterää kuultiin videoyhteyden välityksellä.

Lehterää käräjäoikeudessa edustavan asianajaja Petteri Sotamaan mukaan syytteen tueksi ei ole mitään kestävää näyttöä.

Syyttäjäpuoli viittaa kokaiinin myynnistä syytetyn miehen kertomukseen esitutkinnassa sekä poliisin televalvontatietoihin. Mies, jota syytetään kokaiinin myymisestä Lehterälle, on kieltäytynyt puhumasta asiasta oikeudessa.

Asianajaja Sotamaan mukaan oikeusjutusta on aiheutunut runsaasti haittaa Lehterän maineelle jo ennen kuin hänen syytettään on edes alettu käsitellä.

Pääsyytetylle vaaditaan 10 vuoden vankeutta

Laajan kokaiinijutun suullinen oikeuskäsittely on muilta osin käyty jo tammikuussa. Syyttäjät vaativat 10 vuoden vankeutta miehelle, jota syytetään kokaiinikaupan pääorganisaattoriksi.

Syytteiden mukaan kokaiinia on maahantuotu ja myyty ainakin 1,7 kiloa lähinnä viime vuoden kevään ja kesän aikana. Syytettyjä on kaikkiaan yli 20. Osaa heistä syytetään Lehterän tavoin pelkästään kokaiinin ostamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.