Lehti: Abi kirjoitti ylioppilaaksi 39 vuotta sitten – lukio edelleen kesken

Suomessa on kymmeniä ylioppilaaksi kirjoittaneita, joilta puuttuu ylioppilastodistus ja -lakki, koska hänellä on osa lukion kursseista suorittamatta. Seinäjoen Sanomien mukaan vanhin tällainen tapaus on vuodelta 1973.

–Hyllyillämme lojuu kymmeniä ylioppilastodistuksia vastaavista syistä. Esimerkiksi vuodelta 1975 tällaisia tapauksia on kolme. Tämän jälkeen niitä alkaa olla enemmän. Vanhojen tapausten kohdalla puhutaan kymmenistä, ei kuitenkaan sadoista, Ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteeri Anneli Roman kertoo lehden nettisivuilla.

Tapausten määrä lähti kasvuun vuonna 1996, kun lukiosta tuli luokaton ja tutkinnon hajauttaminen tuli mahdolliseksi.

Romanin mukaan valtaosa ilman lukiotodistusta ja valkolakkia jääneistä abiturienteista suorittaa kurssinsa ja saa sen jälkeen lakkinsa ja todistuksensa. Monet suorittavat puuttuvia kursseja aikuislukiossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tutkija: Keskiviikko jää Venäjällä historiaan – Presidentti Halosen mukaan Suomessa on syytä "nukkua yön yli"

Taloussanomat: Elisan puhelinmyyjät valehtelivat asiakkaille järjestelmällisesti

Kokkolan kuohuntaa herättäneet siniketut eivät lähde ainakaan tänä viikonloppuna Kiinaan

Valtakunnansovittelijalle poikkeuksellisen kovaa kritiikkiä – työntekijäleiristä väläytellään jo toiveita sovittelijan vaihtamisesta

Presidentti Halonen peräsi Ylellä ratkaisua al-Holin naisten ja lasten tilanteeseen

IS: Joukko Elisan puhelinmyyjistä kauppasi nopeampia laajakaistoja keksityillä ongelmilla –  "Suomeksi sanottuna myyjä on valehdellut"

Ajokeli on tänään erittäin huono osassa maata – taivaalta tihkuu lunta tai räntää

Elinikään vaikuttavat geenit, ympäristötekijät sekä sattuma

Maahanmuuttovirasto ei tutki turvapaikka-asiaa jatkohakemuksissa yhtä laajasti kuin ensimmäisellä kerralla – syynissä ovat kuitenkin rikokset ja kotimaahan matkustelu

Afganistanilainen Mojtaba Asghari, 21, sai juuri peruskoulun päättötodistuksen ja aikoo hakea Suomen kansalaisuutta – vuonna 2015 tulleista turvapaikanhakijoista yli 9000 voi nyt hakea lupaa jäädä Suomeen pysyvästi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.