Lehti irvailee Kuopion piispan kevätjuhlaboikotille

Juuri saamamme tiedon mukaan Kuopion piispa on kieltäytynyt asioimasta lähikaupassa, koska kauppias oli asettanut suvivirsikiellon lauantaille, eli kaupassa ei esitetty suvivirttä. Kauppias lupasi järjestää erillisen virsitilaisuuden, mutta piispa pitää kielteistä päätöstä silti vakavana uhkana länsimaiselle demokratialle.

Näin "uutisoi" Facebook-päivityksessään satiirilehti Lehti, joka on intoutunut Kuopion hiippakunnan tuoreen piispan Jari Jolkkosen kevätjuhlaboikotista. Jolkkonen päätti, etteivät hänen kolme peruskouluikäistä lastaan osallistu tänään koulun kevätjuhlaan. Piispan boikotista kertoi perjantaina Kotimaa24. Syynä kevätjuhlasta vetäytymiseen on se, ettei helsinkiläisessä Latokartanon koulussa, jota hänen lapsensa käyvät, lauleta Suvivirttä. Jolkkosella on yhteensä viisi lasta.

"Piispa on luotettavien lähteiden mukaan myös joutunut kävelemään kotiin, sillä useassa linja-autossa kiellettiin suvivirren esittäminen. Piispalle luvattiin järjestää erillinen bussi, jossa suvivirsi olisi esitetty, mutta hän piti kielteistä päätöstä silti vakavana uhkana länsimaiselle demokratialle", Lehti jatkaa.

Jolkkonen ei Lehden saamien tietojen mukaan osallistu naapuriperheen tupaantuliaisiin - samasta syystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Koulu kielsi Suvivirren - Kuopion uusi piispa veti lapsensa kevätjuhlasta