Lehtimäen opiston rehtorin työsyrjintäsyyte hylättiin

Seinäjoen käräjäoikeus on hylännyt Lehtimäen opiston rehtoria vastaan nostetun syytteen työsyrjinnästä.

Syyte liittyi opistolla vuosikausia jatkuneeseen seksuaaliseen häirintään. Naistyöntekijöiden mukaan opiston miespuolinen ohjaaja läpsi heitä työpaikalla takamuksille ja yritti suudella heitä väkisin. Syyttäjän mukaan rehtori oli tietoinen häirinnästä muttei puuttunut asiaan.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteen sillä perusteella, että rehtorille ei tehty ilmoituksia häirinnästä eikä hän tiennyt siitä muutoinkaan. Häirintä jäi opistolla pienen sisäpiirin tiedoksi.

Tapaukset tulivat päivänvaloon vuoden alkupuolella, kun 46-vuotiasta miesohjaajaa alettiin epäillä 15-vuotiaan tytön hyväksikäytöstä. Tutkinnassa selvisi, että mies oli ollut sukupuoliyhteydessä tytön kanssa vuonna 2006. Uhri asui tuolloin opistolla.

Seinäjoen käräjäoikeus tuomitsi miehen keskiviikkona 1 vuodeksi ja 4 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pakottamisesta sukupuoliyhteyteen.

Uusimmat

Kotimaa

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Poliisi: Karhu tuli tielle ja törmäsi autoon Ilomantsissa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Seinäjoella kaksi nuorta miestä kuollut auton törmättyä puuhun

Kultarannassa keskustellaan jälleen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – teemana maailman murros ja Euroopan tulevaisuus, päävieraana Saksan liittopresidentti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.