Leikkipaikoilla juopottelu halutaan kieltää

Julkisten paikkojen turvallisuuteen halutaan puuttua uudessa sisäisen turvallisuuden ohjelmassa. Ministerityöryhmä on hyväksynyt ehdotuksen, jolla pyritään ratkaisemaan erilaisia arjen turvallisuusuhkia.

Ohjelmassa esitetään toimia, joilla muun muassa lasten leikkipaikoilla juopottelu voitaisiin kieltää. Myös järjestäjän vastuuta halutaan tiukentaa tapahtumissa, jotka on organisoitu sosiaalisessa mediassa. Yle kertoi toimintaehdotuksista tänään aamulla.

Ohjelmaluonnoksessa mainitaan myös ravintoloiden aukioloajat, mutta niiden lyhentämistä ei ehdoteta. Ohjelman mukaan ongelmallisinta aikaa katuväkivallan kannalta on aamuyö, kun ravintolat menevät kiinni.

- Otimme tähän ohjelmaan mukaan asiat, jotka liittyvät suoraan turvallisuuteen. Kysymykset, joilla on muitakin yhteiskunnallisia ulottuvuuksia, päätimme jättää ratkaistavaksi alkoholilain kokonaisuudistuksen yhteydessä, kertoo sihteeristön päällikkö Tarja Mankkinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jäähalliin tunkeuduttiin viikonlopun aikana Kajaanissa – kaapeista vietiin alkoholia, jäälle rikottiin pulloja ja jääkoneella ajettiin pitkin kaukaloa

Venäläislehti kysyi Haavistolta tämän homoseksuaalisuuden vaikutuksista Venäjä-diplomatiaan – "Se voi haitata toista osapuolta"

Irak kertoo lähettäneensä suomalaisia Isis-lapsia pois maasta – Suomen ulkoministeriöllä ei ole tietoa asiasta

Komission johtoon tähyävä Ursula von der Leyen lupaa taistella ilmaston puolesta – "Eurooppa on kuin pitkä avioliitto, rakkaus ei ole samanlaista kuin aluksi, mutta syvenee"

Päihtynyt mies teki U-käännöksen moottoritiellä ja lähti ajamaan väärään suuntaan

Puoluejohtajat ottavat toisistaan mittaa Porissa – kokoomuksen Orpo ja keskustan Sipilä jättävät tentin väliin

Poliisi sakotti kahdeksaa drone-lennättäjää lentokiellon rikkomisesta EU:n ministerikokouksen aikana Helsingissä

Tulli takavarikoi seksuaalista nautintoa kiihdyttäviä popperseja – kymmeniä tuhansia laittomasti maahantuotuja tuotteita päätyi myyntiin seksikauppoihin

Joka kolmas metsäpalo olisi jäänyt syttymättä, jos metsäpalovaroitusta olisi noudatettu

Poliisi pysäyttää keskimäärin 67 kortitonta kuskia päivässä – Tapausten määrä kasvoi viime vuonna

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.