Lentäjä kuoli pienlentokoneen pudottua Laukaan Lievestuoreella

Laukaassa Keski-Suomessa pienlentokoneen lentäjä on kuollut koneen pudottua maahan. Poliisin mukaan koneessa ei ollut lentäjän lisäksi muita ihmisiä.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa yhdessä Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) kanssa. Otkesin mukaan kone löytyi Lievestuoreen alueelta Laukaasta kello kahden aikaan iltapäivällä. Poliisi ei kerro tässä vaiheessa tarkempia tietoja onnettomuudessa kuolleesta lentäjästä.

Lento-olosuhteet alueella olivat onnettomuuden aikaan huonot, kertoo Otkesin viestintäpäällikkö Sakari Lauriala. Otkesin tutkijat ovat matkalla onnettomuuspaikalle, jossa tehdään tänään paikkatutkintaa.

– Kerätään tietoa onnettomuuspaikasta, tarkastetaan vaurioituneet lentokoneen osat, tehdään laskelmia ja kuvauksia, luodaan yleiskuvaa tapahtuneesta. Kerätään tallentimia, jotka ovat mahdollisesti tallentaneet tietoa lennosta, Lauriala kertoo.

Poliisilla ei tässä vaiheessa ole tarkempaa tietoa onnettomuuskoneen tyypistä eikä siitä, mistä kone lähti lentoon tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Olavi Saunamäki kertoo. Hän sanoo, että poliisi on eristänyt onnettomuuspaikan ja tutkinta on käynnissä. Poliisin tekninen tutkinta jatkuu luultavasti vielä huomenna.

Pelastuslaitos sai hälytyksen pienestä ilmaliikenneonnettomuudesta hieman puolenpäivän jälkeen.