Lentokenttäavustajien lakko peruttu

Ilmailualan Unionin torstaille suunnittelema lakko on peruttu. Asiasta STT:lle viestitti IAU:n varapuheenjohtaja Pekka Kähkönen hieman ennen iltakymmentä.

– Torstain lakot on peruttu pöytäkirjalla, jonka Lassila & Tikanojan (L&T) lentokenttäavustajat ovat hyväksyneet, Kähkönen ilmoittaa.

Pöytäkirjaan sisältyy muun muassa palkankorotus 1. joulukuuta 2018, Kähkönen kertoo.

Neuvotteluja lentokenttäpalvelujen kenttäavustajia koskevan työriidan ratkaisemiseksi käytiin maanantaina aamukymmenestä alkaen IAU:n, Palvelualojen työnantajat Paltan ja Finavian kesken ilman vt. valtakunnansovittelijaa.

Osapuolet pääsivät lopulta sopimukseen neuvotteluiden siirryttyä iltapäivällä vt. valtakunnansovittelija Jukka Ahtelan toimistolle.

Lakon oli määrä alkaa torstaina aamuviideltä ja jatkua puoleenyöhön asti. Työnseisaukset olisivat koskeneet sekä liikuntarajoitteisten matkustajien että yksin matkustavien lasten avustamista.

Työriidassa oli kyse siitä, että IAU halusi, että lentokenttäavustajien työhön sovelletaan sen työehtosopimusta. L&T puolestaan halusi pitää kenttäavustajat kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksen piirissä.

Uusimmat

Kotimaa

Tänään saa liputtaa lapsen oikeuksille

Syksyn ylioppilaskokeiden tulokset julki tänään

Käräjillä kuullaan tänään Aarnion ex-alaista – syyttäjän mukaan miehen olisi pitänyt huolehtia tietolähteiden kirjaamisesta

Mies kuoli ulosajossa Ylivieskassa, auto törmäsi katto edellä isoon kuusenrunkoon

Tulli epäilee virolaisen nuuskan salakuljetusorganisaation kuljettaneen Suomeen 5  000 kiloa nuuskaa

Keskustassa myönnetään: Aluepolitiikassa pakko parantaa juoksua

122 peltipoliisin kameraa päällä nyt yhtä aikaa - Suonenjoella ja Kiuruvedellä räpsyy

Akavan hallitus saa vielä perata päätöksensä jättää Fjäderin luottamusäänestys järjestämättä

Pohjois-Koreasta loikannut kenraalin poika kertoo nuorten suhtautuvan välinpitämättömästi maan johtoon

Britanniassa vastustusta herättänyt Coca-Colan joulurekka tulee myös Suomeen ja Kuopioon – "Tämä ei ole mikään lasten tapahtuma"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.