Lentonäytös veti katsojia, katso kuvat!

Aapo ja Konsta Tervo kertovat suihkukoneiden olevan paras asia Tour de Sky 2016 -lentonäytöksessä Siilinjärvellä. He ovat kiertäneet isänsä Jarkko Tervon kanssa lentonäytöksiä jo useana vuonna ympäri Suomea. Tämän päivän epävakainen sää ei haittaa perhettä.

– Olemme varautuneet lämpimillä vaatteilla. Toivotaan vaan, että lentokoneet pääsevät lentämään, jotta pääsemme näkemään näytöksiä, Jarkko Tervo sanoo.

Lentonäytös on kerännyt yllättävän paljon kävijöitä, kertoo Tour de Skyn lehdistövastaava Jukka Nykänen. Paikalle on saapunut hänen mukaansa varhaiseen iltapäivään mennessä jo reilu 5 000 kävijää ja lisää on tulossa. Nykänen odottaa tapahtumaan tänään 7 000 kävijää.

– Täällä on pelättyä paljon parempi sää. Koneet pystyvät kyllä lentämään myös sateessa, mutta jos pilven alaraja tulee liian matalalle, se haittaa esityksiä. Näkyvyys huononee myös sateella, Nykänen kertoo.

Taivaalla lentää muun muassa ilmavoimien suihkukoneet Hornet, Midnight Hawks ja Hawk. Kotimaisten esiintyjien lisäksi tapahtumaan on tullut esiintyjiä Ruotsista, Romaniasta, Saksasta, Englannista ja Latviasta. Lento-ohjelman lisäksi tapahtumassa on myös lentokoneiden ja helikoptereiden maanäyttely. Yhteensä tapahtumassa on mahdollista nähdä taivaalla tai maassa yli 40 konetta. Tapahtuma jatkuu vielä huomenna.

 

Lue lisää sunnuntain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pohjois-Karjalassa todettiin ensimmäinen maakunnan sisäinen koronavirustartunta – alkuperää ei ole pystytty jäljittämään

Poliisi tarkisti yli 16  000 ajoneuvoa Uudenmaan-valvonnan ensimmäisenä päivänä – "Joukossa on ollut sellaisia, että vähän kuin kokeillaan"

Suomeen palaa tuhat matkustajaa päivässä – määrä vähenee kaiken aikaa

Päihdeongelmien, mielenterveyden ja lastensuojelun kriisin pelätään muhivan koronaviruksen vuoksi koteihinsa sullottujen parissa – "Sosiaalinen kontrolli on poissa"

THL: Suomessa yli 1  200 varmistettua koronatapausta – Uudenmaan ulkopuolella tartuntoja on määrällisesti eniten Pirkanmaalla, suhteellisesti eniten Etelä-Savossa

Tutkimukset: Hengityssuojista on hyötyä epidemioissa – influenssat voitaisiin torjua liki kokonaan

Yhä useamman uuden paikallisbussin pitää olla nolla- tai vähäpäästöinen – nyt mietitään, pitäisikö suurille kaupungeille olla muita kovemmat vaatimukset

Lännen Media: Omistajaohjausministeri Tuppurainen vaatii valtionyhtiöiltä pidättyvyyttä johdon palkitsemisessa

Neljän asunnon rivitalo paloi Pirkkalassa, asukkaat evakuoitiin

Suomi on siirtynyt kesäaikaan, kelloja siirretään aina kesää kohti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.