Ilmatieteen laitos irtisanoo 25 henkilöä saavuttaakseen miljoonasäästöt

Ilmatieteen laitoksen lentosääpalvelujen toiminta jatkuu Kuopion lentoasemalla. Ilmatieteen laitoksen lentosääpalvelut keskitetään Kuopion lisäksi Helsingin ja Rovaniemen toimipisteisiin.

Sen sijaan Tampere-Pirkkalan toimipisteen lentosääpalvelut lopetetaan tämän vuoden loppuun mennessä. Säähavaintotoiminta kuitenkin jatkuu Tampere-Pirkkalan lentoasemalla. Ratkaisuihin päädyttiin Ilmatieteen laitoksen yhteistoimintaneuvotteluissa.

Neuvottelujen seurauksena 25 henkilöä irtisanotaan. Säästöjä tulee myös eläköitymisistä tämän ja ensi vuoden aikana noin 1,75 miljoonan euron verran.

Muita säästöjä haetaan vähentämällä manuaalista mittaus- ja havaintotomintaa ja tuki- ja tutkimustehtävissä olevan henkilöstön määrää Helsingissä ja alueellisissa toimipisteissä.

Maaliskuussa alkaneiden yhteistoimintaneuvotteluiden tavoitteena oli saavuttaa 4,6 miljoonan euron säästöt. Henkilöstön vähennystarpeeksi arvioitiin enintään 85 henkilöä vuoteen 2016 mennessä.

Säästöjä on pitänyt etsiä Ilmatieteen laitoksen toimintaan tehtyjen rahoitusleikkausten vuoksi. Muun muassa valtiolta tulevaa budjettirahoitusta on leikattu.