Lestadiolaisjärjestö: Maijan hyväksikäyttö väärin

Vanhoillislestadiolaisten keskusjärjestö pitää vääränä seksuaalista hyväksikäyttöä, josta kerrotaan Maijan tarinan esille tuovassa kirjassa.

Viime kuussa julkaistu Maijan tarina - Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana kertoo vanhoillislestadiolaisen tytön tarinan hänen omasta näkökulmastaan.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys SRK otti tänään ensimmäistä kertaa kirjaan kantaa Päivämies-lehdessään.

- Kirjan kuvaama hyväksikäyttö ja hylkääminen on yksiselitteisesti väärin. Kirjan kuvaus tavasta hoitaa Maijan asiaa kertoo, että opetusta ripistä ja anteeksiantamisesta on sovellettu väärin, lehdessä todetaan.

Kirjoituksessa tuomitaan myös rikollisten suojelu. Samalla siinä huomautetaan, että ammattiosaamista vaativat tehtävät kuuluvat viranomaisille, eivät esimerkiksi puhujille.

Lehden päätoimittajan mukaan SRK:n johto on kirjoituksen takana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hoitajamitoituksen laskentatavalle pyyhkeitä lausuntokierroksella – "ei ole kaikilta osin ymmärretty, mitä ollaan säätämässä"

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus ”ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

Valtio-omistaja syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä

Omistajaohjausministeri Paatero vaatii Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon ajaksi – "valtionyhtiöiden ei tule käyttää rikkurityövoimaa missään olosuhteissa"

Helsingin apulaispormestari Razmyar luottaa EM-kisapaikan juhlijoiden ymmärrykseen – Manta-patsasta ei aidata kiipeilijöiden varalta

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission perustaminen etenee

Kohuttu ajokorttitietopalvelu avataan vihdoin uudelleen – tarjolla on vain näitä tietoja

Keskusta haluaa syntyvyyden laskusta "säästyneet" lapsilisät korotuksina nykyisiin lisiin – eduskunnan ajankohtaiskeskusteluun lapsimyönteisestä politiikasta saatiin kytkettyä myös koulun joulujuhlat ja Postin palkat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.