Li Andersson haluaa puolueensa johtoon

Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson lähtee tavoittelemaan puolueen puheenjohtajuutta. Hän kertoo päätöksestään STT:n haastattelussa.

Andersson perustelee päätöstään sillä, että nyt on poikkeuksellisen tärkeä hetki pohtia vasemmistoliiton ja Suomen politiikan suuntaa.

– On tärkeää saada levitettyä vasemmistoliiton viestiä laajemmalle yleisölle. Pitää tuoda esille se, miksi puolue on olemassa ja että sitä tarvitaan, Andersson sanoo.

28-vuotias Andersson on kotoisin Turusta. Hän keräsi viime kevään eduskuntavaaleissa 15?000 ääntä, mikä oli seitsemänneksi eniten koko maassa.

Aiemmin ehdokkuudestaan puheenjohtajaksi ovat kertoneet eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen sekä kansanedustaja Jari Myllykoski. Puheenjohtajaveikkailuissa niin ikään esiintyneet kansanedustaja Hanna Sarkkinen ja europarlamentaarikko Merja Kyllönen ovat kertoneet, että he eivät pyri tehtävään.

Andersson kertoo, että lukuisat ihmiset niin puolueen sisällä kuin sen ulkopuolellakin ovat toivoneet hänen asettumistaan ehdolle.

–?Puheenjohtajakisa ja ehdokkuuteni on samalla hyvä hetki vetää puolueeseen mukaan uusia ihmisiä. Kampanjan aikana he pääsevät kertomaan, mitä he vasemmistolta toivovat.

Vasemmistoliiton pitää Anderssonin mielestä keskittyä niihin asioihin, joista puolue tunnetaan ja joissa siihen luotetaan.

–?Eriarvoisuuden vähentäminen, työllisyyden ja työelämän laadun parantaminen sekä demokraattisen päätöksenteon edistäminen, Andersson luettelee.

Vasemmistoliiton jäseniltä kysytään kantaa puheenjohtajakisaan loppukeväästä neuvoa antavassa jäsenäänestyksessä. Todennäköisesti jäsenäänestyksen voittaja on myös uusi puheenjohtaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.