Li Andersson haluaa puolueensa johtoon

Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson lähtee tavoittelemaan puolueen puheenjohtajuutta. Hän kertoo päätöksestään STT:n haastattelussa.

Andersson perustelee päätöstään sillä, että nyt on poikkeuksellisen tärkeä hetki pohtia vasemmistoliiton ja Suomen politiikan suuntaa.

– On tärkeää saada levitettyä vasemmistoliiton viestiä laajemmalle yleisölle. Pitää tuoda esille se, miksi puolue on olemassa ja että sitä tarvitaan, Andersson sanoo.

28-vuotias Andersson on kotoisin Turusta. Hän keräsi viime kevään eduskuntavaaleissa 15?000 ääntä, mikä oli seitsemänneksi eniten koko maassa.

Aiemmin ehdokkuudestaan puheenjohtajaksi ovat kertoneet eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen sekä kansanedustaja Jari Myllykoski. Puheenjohtajaveikkailuissa niin ikään esiintyneet kansanedustaja Hanna Sarkkinen ja europarlamentaarikko Merja Kyllönen ovat kertoneet, että he eivät pyri tehtävään.

Andersson kertoo, että lukuisat ihmiset niin puolueen sisällä kuin sen ulkopuolellakin ovat toivoneet hänen asettumistaan ehdolle.

–?Puheenjohtajakisa ja ehdokkuuteni on samalla hyvä hetki vetää puolueeseen mukaan uusia ihmisiä. Kampanjan aikana he pääsevät kertomaan, mitä he vasemmistolta toivovat.

Vasemmistoliiton pitää Anderssonin mielestä keskittyä niihin asioihin, joista puolue tunnetaan ja joissa siihen luotetaan.

–?Eriarvoisuuden vähentäminen, työllisyyden ja työelämän laadun parantaminen sekä demokraattisen päätöksenteon edistäminen, Andersson luettelee.

Vasemmistoliiton jäseniltä kysytään kantaa puheenjohtajakisaan loppukeväästä neuvoa antavassa jäsenäänestyksessä. Todennäköisesti jäsenäänestyksen voittaja on myös uusi puheenjohtaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset

Sähköisen elintestamentin on tehnyt yli puoli miljoonaa suomalaista – Pohjois-Savossa luovuttajia enemmän kuin muualla Suomessa

Kesän lämpöennätyksiä hätyytellään loppuviikosta – helteitä luvassa ainakin kuun loppuun asti

Ravustuskausi käynnistyi sunnuntaina – Rutto tappaa edelleen saksiniekkoja

Toista tuhatta sikaa kuoli ja yhtä monta altistui savulle – Nurmon sikalapalon syyksi epäillään ilmanvaihtolaitetta

Rottasotaa käydään jo älylaitteiden avulla – Tieto rotista kulkee netin kautta

Uutisanalyysi: Jatkuvan koulutuksen eväät luodaan jo kotona. Miljoona suomalaista uuden ammatin edessä. Miten se tehdään?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.