Lieksan Facebook-kirjoittajia tuomittiin sakkoihin

Lieksassa viime syksynä perustetun Facebook-ryhmän jäsenistä osa on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan. Ryhmän perustajaa vastaan syytteet sen sijaan hylättiin. Yhden miehen ei katsottu syyllistyneen solvaamiseen. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus antoi tuomionsa tänään.

Syytteessä oli kahdeksan lieksalaista, kun keskusteluryhmässä oli enimmillään 57 jäsentä.

Neljä miestä ja yksi nainen tuomittiin sakkoihin, joista kunkin tuloista riippuen tuli maksettavaa 150 eurosta 500 euroon. Yksi mies sai vankeutta 60 päivää, jonka voi sovittaa yhdyskuntapalvelulla.

Oikeus katsoi, ettei keskusteluryhmän perustaminen ole rikos. Sen perustajalla ei ole myöskään velvollisuutta ryhtyä ryhmän ylläpitäjäksi, jolle keskustelun valvonta kuuluisi.

Jutun syyttäjä ei ensi lukemalta halunnut ottaa kantaa tuomioihin.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.