Liike Nyt julkaisi ehdokkaita vaaleihin, Savo-Karjalastakin neljä ehdolle eduskuntaan

Kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimon perustama Liike Nyt julkaisi maanantaina ensimmäiset 48 kansanedustajaehdokastaan. Savo-Karjalan vaalipiirissä ehdokkaita on neljä. Ehdolle lähtevät myös Harkimo itse sekä perustajajäsenistä Helene Auramo.

Savo-Karjalan eduskuntavaaliehdokkaat ovat Anita Korhonen, Jukka Podduikin, Jussi Vainionperä ja Teemu Soini.

Tiedotustilaisuudessa liike kertoi suoraan, ettei se halua ehdokkaikseen julkisuuden henkilöitä. Linjaus perustuu liikkeen tekemään kyselyyn.

Ehdokkaat perustavat omat valitsijayhdistyksensä, joiden kautta he pyrkivät eduskuntaan, Liike Nyt kertoo. Valitsijayhdistyksen perustaakseen ehdokkaiden tulee kerätä sata kannattajakorttia. Valitsijayhdistykset tekevät keskenään vaaliliittoja, jolloin äänet lasketaan puolueilla käytössä olevan tavan mukaisesti d’Hondtin menetelmällä.

 

Korkeintaan kaksi kautta eduskunnassa

 

Liike Nytin tavoitteena on yhteensä 150 ehdokasta Manner-Suomen vaalipiireistä.

Ennen ehdokkaiden nimeämistä Liike Nyt selvitti kyselyllä ihannepäättäjän ominaisuuksia. Kyselyn mukaan päättäjäksi halutaan henkilö, joka on asiantunteva ja jolla on kosketus tavalliseen elämään. Liike Nytin mukaan sen ehdokkaat sitoutuvat istumaan kansanedustajina korkeintaan kaksi vaalikautta. Näin on tarkoitus säilyttää edustajien kosketus arkielämään, liike perustelee.

Liike Nyt määrittelee itsensä sitoutumattomaksi poliittiseksi liikkeeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.