Liike Nyt lähtee eduskuntavaaleihin – tavoitteena 150 ehdokasta kaikkialta maasta

Kansanedustaja Hjallis Harkimon perustama Liike Nyt lähtee mukaan eduskuntavaaleihin. Se lähtee käytännössä tukemaan ehdokkaita, joista jokainen on oman valitsijayhdistyksensä ehdokas. Tavoitteena Liike Nytillä on yhteensä 150 ehdokasta Manner-Suomen vaalipiireistä.

Valitsijayhdistys vaatii vaalipiiristä 100 nimettyä ja äänioikeutettua kannattajaa siten, että kukin voi kerrallaan kannattaa vain yhtä valitsijayhdistystä. Liike tukee ehdokkaidensa nimien keruuta kannattajakortteihin.

Harkimon mukaan tiedossa on nyt 50 ehdokasta, ja myös hän itse lähtee ehdolle Uudellamaalla, jos vain saa tarvittavat nimet kasaan.

– Meillä on toimitusjohtajia, sairaanhoitajia, poliiseja, kaikentyyppisiä ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita olemaan meidän ehdokkaita, Harkimo sanoi tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Hänen mukaansa ehdokastilanne on jo nyt hyvä Helsingissä ja Uudellamaalla.

– Nyt me aletaan keskittyä siihen, että saadaan muista vaalipiireistä ehdokkaita, Harkimo sanoi.

Teemoja haettu verkkokyselyllä

 

Enempää nimiä Harkimo ei suostunut kertomaan, vaan hänen mukaansa suuri joukko ehdokkaita julkistetaan joulukuun puolessavälissä.

Liiike on kartoittanut vaaliteemoja verkkokyselyssä, jossa sen kannattajat nostivat kärkeen Itämeren puhdistamisen, yrittäjien sosiaaliturvan kehittämisen sekä yleishyödyllisten yhteisöjen ja ay-liikkeen veroetujen kaventamisen.

Liikkeen muut vaaliteemat päätetään verkkokeskustelun perusteella. Esimerkiksi ensi viikolla äänestetään verkossa Liikkeen jo aiemmin esittelemästä omasta sote-mallista.

Harkimon mukaan Liikkeen tavoitteena on saada läpi useita kansanedustajia.

– Me tavoittelemme niin montaa kansanedustajapaikkaa, että tämä nykyinen systeemi huomaisi, että niiden pitää muuttua.

Harkimo sanoo, että Liike lähtee vaaleihin takamatkalta, kun sillä on käytössään nyt neljä kokopäiväistä työntekijää. Kysymykseen rahoituksesta Harkimo vastasi, että keruu on vasta alkamassa.

– Tällä hetkellä ne tulevat minulta, kaikki rahat. Mutta nyt me aloitetaan varainkeruu, meillä on 50 ihmistä ilmoittanut olevansa kiinnostuneita lähtemään siihen mukaan. Me tulemme tekemään erilaisia asioita varainkeruussa, mutta ei näitä perinteisiä asioita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Elinikään vaikuttavat geenit, ympäristötekijät sekä sattuma

Maahanmuuttovirasto ei tutki turvapaikka-asiaa jatkohakemuksissa yhtä laajasti kuin ensimmäisellä kerralla – syynissä ovat kuitenkin rikokset ja kotimaahan matkustelu

Afganistanilainen Mojtaba Asghari, 21, sai juuri peruskoulun päättötodistuksen ja aikoo hakea Suomen kansalaisuutta – vuonna 2015 tulleista turvapaikanhakijoista yli 9000 voi nyt hakea lupaa jäädä Suomeen pysyvästi

Kansa soisi kunta-alan hoitajille ja siivoojille palkankorotuksen

Kuohuntaa herättänyt sinikettujen lastaus ei edennyt – "Näyttää siltä, että kuljetus on tältä päivältä peruuntunut"

Finnairin työntekijä avasi parkissa olleen lentokoneen oven ja putosi vajaat neljä metriä – vastaavia onnettomuuksia ei ole tapahtunut aiemmin Suomessa

Lapsenlapsi taivutti pienituloiset isovanhemmat ottamaan lainaa tutuilta ja pelasi rahat – koko kolmikolle 1,5 vuotta ehdollista vankeutta

Niikko selvitti Kiina-yhteyksiään ulkoasiainvaliokunnalle – kokoomuksen Virolainen tyytyväinen vastauksiin

Kelaan saapuu yhä Postin lakon viivästyttämiä hakemuksia

Työministeri Haatainen: Työllisyystoimien valmistelu on hyvässä vauhdissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.