Liikennevirasto: Epätodennäköistä, että tietojärjestelmävian takana olisi hyökkäys

Vielä ei ole varmaa tietoa siitä, mistä Liikenneviraston tietojärjestelmävika johtui, kertoo osastonjohtaja Petri Rönneikkö Liikennevirastosta. Ensitietojen perusteella on hänen mukaansa kuitenkin epätodennäköistä, että kyseessä olisi jonkinlainen hyökkäys. Nykyaikana sitä ei kuitenkaan voida sulkea pois, ja Rönneikön mukaan myös tähän on varauduttu.

– Tietojärjestelmissä on monia osa-alueita aina tietoliikenteestä itse fyysisiin järjestelmiin ja niihin liittyviin komponentteihin, joihin tämä ongelma voi rajautua. Tässä vaiheessa meillä ei ole mitään selkeää kuvaa siitä, mikä osa-alue on pettänyt, mutta jokin on tietysti mennyt pieleen. Se on aivan selvä, Rönneikkö sanoo.

Junaliikenne ajautui tänään ongelmiin, koska aikataulutietoja liikenteenohjaukselle ja junien kuljettajille toimittava järjestelmä kaatui. Lisäksi kahteen varajärjestelmään ei saatu yhteyttä.

Vika uhkasi halvaannuttaa koko junaliikenteen.

VR tiedottaa, että asiakkaat voivat tänään kuluitta perua ja tehdä muutoksia matkalippuunsa. Korvaavia linja-autoja ei kuitenkaan toistaiseksi järjestetä, vaan matkustajat ohjataan seuraavaan mahdolliseen junayhteyteen. VR:n mukaan matkaliput käyvät tänään kaikissa junissa ostetulle yhteysvälille.

Tietoliikennevian vuoksi suuri osa junista on tänään myöhässä.

Junien aikatauluja voit seurata täältä.

Juttua täydennetty 22.1. kello 14:03 Rönneikön sitaateilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Näin voit saada korvauksia kaukojunan myöhästymisestä

Junaliikenne palautuu lähitunteina normaaliksi, myöhästymiset yhä mahdollisia

Liikennevirasto: Kaukojunaliikenne käyntiin alennetuilla nopeuksilla

VR: Koko junaliikenne uhkaa halvaantua