Liikkuva poliisi keräsi viisi vinkkiä

Liikkuva poliisi kokosi autoilijoille TOP5-listan hyvistä vinkeistä syksyn liikenteeseen. Liikkuvan poliisin mukaan viiden vinkin listan avulla jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa liikenteen turvallisuuteen. Listan idea on havahduttaa autoilijat siihen, että kesän vakaat ajokelit ovat nyt vaihtumassa syksyn arvaamattomiin olosuhteisiin.

Liikkuvan poliisin TOP5-vinkkilista syksyn teille:

1. Varaudu vaihteleviin keliolosuhteisiin. Syksyisin sää ja ajokelit vaihtelevat rajusti. Kaunis auringonpaiste voi nopeastikin vaihtua kovaan syysmyrskyyn. Ei mene enää kauan, kun myös yöpakkaset voivat yllättää töihin lähtijät. Seuraa säätiedotuksia ja varaudu tarvittaessa vaihtoehtoisiin liikkumistapoihin.

2. Huolehdi ajoneuvostasi. Tarkasta ajoneuvon valojen toimivuus ja renkaiden kunto. Muista tuulilasin puhtaus. Ja miltä näyttää varastossa: Kannattaa luoda jo nyt silmäys talvirenkaiden kuntoon.

3. Huomioi hirvet ja muut metsäneläimet. Syksyisin etenkin ilta- ja aamuhämärät ovat hirvieläinten vilkkainta liikkumisaikaa. Alenna nopeuttasi ja pidä riittävä turvaväli edellä ajaviin. Jo pienikin nopeudenalennus antaa lisää aika toimia yllättävissä tilanteissa.

4. Totuttele ajamaan pimeässä. Tottumattomalle ajovalojen oikea käyttö on vaikeaa. Muistele kaukovalojen käytön neuvot: Älä häikäise muita, mutta älä myöskään vaihda liian aikaisin lähivaloille. Käytä sumuvaloja oikein.

5. Varaudu talveen. Niin ikävältä kuin se helteisen kesän jälkeen tuntuukin, niin talvi tekee tuloaan. Ensilumi on perinteisesti yllättänyt autoilijat - tänä vuonna Sinä voit yllättää talven olemalla valmiina.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.