Liikkuva poliisi keräsi viisi vinkkiä

Liikkuva poliisi kokosi autoilijoille TOP5-listan hyvistä vinkeistä syksyn liikenteeseen. Liikkuvan poliisin mukaan viiden vinkin listan avulla jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa liikenteen turvallisuuteen. Listan idea on havahduttaa autoilijat siihen, että kesän vakaat ajokelit ovat nyt vaihtumassa syksyn arvaamattomiin olosuhteisiin.

Liikkuvan poliisin TOP5-vinkkilista syksyn teille:

1. Varaudu vaihteleviin keliolosuhteisiin. Syksyisin sää ja ajokelit vaihtelevat rajusti. Kaunis auringonpaiste voi nopeastikin vaihtua kovaan syysmyrskyyn. Ei mene enää kauan, kun myös yöpakkaset voivat yllättää töihin lähtijät. Seuraa säätiedotuksia ja varaudu tarvittaessa vaihtoehtoisiin liikkumistapoihin.

2. Huolehdi ajoneuvostasi. Tarkasta ajoneuvon valojen toimivuus ja renkaiden kunto. Muista tuulilasin puhtaus. Ja miltä näyttää varastossa: Kannattaa luoda jo nyt silmäys talvirenkaiden kuntoon.

3. Huomioi hirvet ja muut metsäneläimet. Syksyisin etenkin ilta- ja aamuhämärät ovat hirvieläinten vilkkainta liikkumisaikaa. Alenna nopeuttasi ja pidä riittävä turvaväli edellä ajaviin. Jo pienikin nopeudenalennus antaa lisää aika toimia yllättävissä tilanteissa.

4. Totuttele ajamaan pimeässä. Tottumattomalle ajovalojen oikea käyttö on vaikeaa. Muistele kaukovalojen käytön neuvot: Älä häikäise muita, mutta älä myöskään vaihda liian aikaisin lähivaloille. Käytä sumuvaloja oikein.

5. Varaudu talveen. Niin ikävältä kuin se helteisen kesän jälkeen tuntuukin, niin talvi tekee tuloaan. Ensilumi on perinteisesti yllättänyt autoilijat - tänä vuonna Sinä voit yllättää talven olemalla valmiina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.