Lindén korostaa Lex Nokian valvonnan tärkeyttä

Viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) korostaa, että uuden tietosuojalain valvonta on tärkeää. Ministeri on asettanut tällä viikolla seurantaryhmän, joka käsittelee lain valvonnan toimivuutta.

Keskustelu Lex Nokiana tunnetun lain valvonnasta vilkastui, kun Helsingin Sanomat kirjoitti viikonloppuna, että Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) yrittää vesittää Lex Nokian valvonnan. Lehden mukaan liikenne- ja viestintäministeriö myötäilee asiassa EK:n linjaa.

Viestintäministerin erityisavustaja Sami Paatero sanoi keskiviikkona STT:lle, että Lindén on pitänyt valvontaa tärkeänä jo pitkään.

- Niin sitä ei voida tulkita, että valvontaa vesitettäisiin, Paatero painotti.

Paatero kuitenkin huomautti, että oikeusministeriö vastaa lähtökohtaisesti siitä, että tietosuojavaltuutettu tekee valvontaa lain mukaisesti. EK:n mukaan Lex Nokiassa ei ole säädetty tietosuojavaltuutetun tarkastusoikeudesta.

- Heidän (oikeusministeriön) tehtävä on katsoa se, ovatko lakiin perustuvat valvontaoikeudet olemassa, Paatero sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Rajavartiolaitoksen esitutkinta valmistui: kaksi venäläishävittäjää loukkasivat viime kuussa Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla

OAJ pitää koulutuksen näkymiä valoisampina kuin koronakeväänä – oppimisvajetta ei kuitenkaan paikata vuodessa tai kahdessa

Sanna Inkisen uutisanalyysi: Naiset johtavat lomautus- ja työttömyystilastoja – Kirivätkö miehet syksyllä ohi?

Kertakäyttömaskin hinta pyörii euron paikkeilla, eli mahdollisen THL-suosituksen noudattaminen voi maksaa 100–200 euroa kuukaudessa – "Varmasti suomalaiset osaavat käyttää"

Soininvaaralta kova väite: Haavisto poliittisen vainon kohteena, vihreillä kannatuksen kannalta väärät salkut

Soininvaara lyttää ABC-Suomen: "Kaupunkien houkuttelevuus on vähäistä, koska ne ovat niin rumia"

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen hankkisi koronarokotteen, maksoi mitä maksoi

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.