Lindtman jatkaa SDP:n eduskuntaryhmän johdossa

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajana jatkaa Antti Lindtman. Hänet valittiin ryhmän johtoon yksimielisesti keskiviikkona.

Eduskuntaryhmän järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajiksi valittiin Johanna Ojala-Niemelä ja Suna Kymäläinen.

Lindtmanin asemasta on keskusteltu, koska hänen painolastinaan on ollut etenkin niin sanotuista Lindtmanin listoista syksyllä syntynyt kohu.

Lindtman sai lokakuussa arvostelua SDP:n muilta kansanedustajilta, kun kävi ilmi, että hän oli ryhmän johtajana kirjoittanut eduskunnan kyselytunneille puhujasuosituslistoja, jotka oli toimitettu eduskunnan puhemiehille.

Puolueen puheenjohtajaehdokkaista nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne ja Timo Harakka ilmaisivat maanantaina tukensa Lindtmanille. Tytti Tuppurainen ei asettunut suoraan Lindtmanin taakse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen hankkisi koronarokotteen, maksoi mitä maksoi

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Epidemiatilanne on Suomessa ehkä kääntymässä huolestuttavampaan suuntaan, THL arvioi

Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjähdystä tutkitaan Torniossa – viranomaiset eivät kommentoi, oliko kohde valittu sattumalta

Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Tänään 1,9 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia

Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lyhennysvapaita asuntolainoihin – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.