Linja-auto kaatui ojaan Rautalammilla – kyydissä 18 marjanpoimijaa

Linja-auto suistui ojaan ja kaatui kyljelleen Rautalammilla Rautalammintiellä maanantaina päivällä. Onnettomuus sattui Kattilavirran kohdalla ennen kello 16:ta.

Linja-auton kyydissä oli onnettomuushetkellä 18 matkustajaa, jotka olivat matkalla läheiselle mansikkatilalle. Matkustajat olivat ukrainalaisia marjanpoimijoita. Poliisin tietojen mukaan koko 19 henkilön porukka eli kuljettaja ja marjanpoimijat olivat tulleet Ukrainasta paikallisella linja-autolla.

Pelastuslaitoksen tietojen mukaan yksi henkilö loukkaantui sen verran, että hänet kuljetettiin tarkastukseen terveyskeskukseen.

Yksi sai haavan käteen ja muut selvisivät pelkillä kolhuilla.

Linja-auton vauhti oli onnettomuuden sattuessa alle nopeusrajoituksen, kun auto ajautui jostain syystä tien laitaan ja kaatui tien sivuun. Poliisin mukaan auto ajoi 60 kilometrin tuntinopeutta, kun paikalla on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Paikalle hälytettiin ensitietojen perusteella useita paloautoja, poliisit ja ambulansseja.

Onnettomuudesta ei aiheutunut kuitenkaan vakavia loukkaantumisia. Ojaan suistunut bussikaan ei ollut muun liikenteen edessä, vaan ajoradan sivussa. Se nostetaan erikseen myöhemmin tällä viikolla.

Turman syytä ei toistaiseksi tiedetä. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kuljettaja oli selvinpäin.