Linnan juhlat säilyttivät tv-suosionsa

Linnan juhlat pysynee tänäkin vuonna vuoden katsotuimpana televisio-ohjelmana. Yleisradion mukaan Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa seurasi eilen parhaimmillaan 2,4 miljoonaa katsojaa ja keskimäärinkin 2,1 miljoonaa.

Vuodesta toiseen toistuva katsojamäärä on jo sinänsä hämmentävän suuri, mutta sen lisäksi sadattuhannet katsoivat juhlia eri nettilähetyksistä. Ylen lisäksi omat verkkolähetyksensä juhlista oli ainakin MTV:llä, Helsingin Sanomilla ja iltapäivälehdillä.

Pelkästään Yle Areenan lähetyksillä oli eilen yli 600 000 katselukertaa. Näistä puolet keräsivät vaihtoehtoiset lähetykset, joissa keskityttiin muun muassa pukuihin ja haastatteluihin. Pelkkää pukulähetystäkin seurasi lähes 140 000 ihmistä.

Koko Areenan tarjonta oli suunniteltu sosiaalista mediaa silmällä pitäen.

- Pohja-ajatuksena oli se, että ihmiset katsovat tv-lähetystä yhä useammin kännykän, tabletin tai tietokoneen kanssa. Niillä käytetään sosiaalista mediaa, katsotaan rinnakkaista lähetystä tai tehdään jotain ihan muuta, mitä emme ole osanneet arvatakaan, kertoo projektipäällikkö Jarkko Ryynänen Yleltä.

Hyvin somekansa juhlat löysikin. Illan mittaan Linnanjuhlat-hashtagilla tviitattiin lähes 22 000 kertaa, ja hetkellisesti juhlat nousivat maailman tviitatuimpien aiheiden joukkoon.

Ylen lähetys linnan juhlista sai sosiaalisessa mediassa pääosin kiittävää palautetta. Myös Areenan katsojamäärät yli kaksinkertaistuivat viime vuodesta.

Ryynäsen mukaan vastaavanlaisia lähetyksiä Linnan juhlista on luvassa myös tulevina vuosina.

- Miksi ei olisi. Ja ensi vuonna on toivoakseni myös jotain lisää.

Ryynäsen mukaan mistään konkreettisesta ei vielä ole sovittu, mutta esimerkiksi kaikkia tänä vuonna saatuja ajatuksia ei pystytty vielä toteuttamaan.

MTV puolestaan halusi profiloitua lähetyksessään tarinallisuudella ja interaktiivisuudella katsojien kanssa.

- Halusimme päästä kiinni tarinoihin ihmisten takaa. Lisäksi pyrimme haastattelemaan ihmisiä yleisön lähettämien toiveiden mukaan, kertoo nettilähetyksen tuottaja Mona Haapsaari.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kymmenet tuhannet kiinteistöt eivät vieläkään täytä "paskalain" vaatimuksia – Valvontaa tehdään lähinnä naapurien valitusten perusteella

MV-julkaisua koskeva hovituomio annetaan tänään – käräjäoikeuden mukaan kirjoituksilla ei ollut sananvapauden näkökulmasta mitään julkista intressiä

Pisteytysfarssille piste: Oikeustieteellisiin otetaan 46 opiskelijaa aiottua enemmän – Itä-Suomen yliopistossa opiskelijamäärä kasvaa vähiten

Paloturvallisuus on asiantuntijan mukaan Suomessa pääosin kunnossa, mutta valvonta on vaikeaa – tulipalon leviäminen voi olla kiinni pienistäkin virheistä rakentamisessa

Seinäjoen koruvarkaudesta epäiltyjä miehiä ei ole saatu kiinni – yrittäjän mukaan liikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta, poliisi ei kommentoi tekotapaa

Koronavirus: Suomi avasi rajansa maihin, joissa riehuu jo taudin toinen aalto

Matkustusrajoitusten purkaminen ei näkynyt vielä Helsinki-Vantaalla – "Ei mitään dramaattista muutosta"

Lopella kaksi loukkaantui ja kymmenen vietiin sairaalaan ketjukolarista

Uusia tietoja Varkauden murhatutkinnasta: voimakas väkivalta päähän ja ylävartaloon aiheutti uhrin kuoleman – poliisi pyytää havaintoja vihreästä Audista

Viranomaiset jäljittävät vaatimusten vastaisia suojaimia, osassa ohjeet kiinankielisiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.