Linnan nuorin vieras keräsi lastensairaalalle koruilla 50 000 euroa

Helsingin kuvataidelukion abiturientti Anna Rukko oli tänä vuonna Linnan juhlien nuorin vieras. 18-vuotias Rukko on kerännyt suunnittelemillaan ja valmistamillaan koruilla jo yli 50 000 euroa uuden lastensairaalan hyväksi.

- On mahtavaa, että itsenäisyyspäivän juhlissa huomioidaan myös tavalliset ihmiset, jotka ovat tehneet tärkeitä asioita, Rukko iloitsee.

Rukko sairastui 11-vuotiaana syöpään ja vietti paljon aikaa Lastenklinikalla. Siellä hän näki, missä kunnossa sairaala oli.

- Lasten vanhemmat ovat kampanjoineet uuden lastensairaalan puolesta jo 70-luvulta asti. Tuntuu upealta, että sairaala toteutuu viimein.

Rukon oma korukampanja on pyörinyt kohta puolentoista vuoden ajan. Rukko huutokauppaa valmistamansa korut Facebookissa, ja parhaimmillaan yhdestä korusta on maksettu reilu 1 000 euroa.

Kun Rukon kutsu Linnan juhliin tuli julkisuuteen, halusi moni tukea vuorostaan lahjoittajaa itseään. Rukon iltapuvun on valmistanut lahjoituksena muotisuunnittelija Mert Otsamo.

- Jännittää hirveästi, mutta on upeaa tavata presidenttipari. Olen kutsusta erittäin otettu ja hämmentynyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

SDP:ssä halutaan kansalaisille mahdollisuus esittää keskustelualoitteita päätöksentekijöille – aloitteita voisi tehdä kunta-, maakunta-, eduskunta- ja EU-tasolla.

Mannerheimin salonkivaunu töhrittiin Mikkelissä, spraymaali imeytyi ainutlaatuisen vaunun puupaneeleihin –  Museojohtaja: "Kyllä tässä aika suuri vahinko on tehty"

Someron tulipalossa pahoin palanut mies kuoli sairaalassa – naisystävää epäillään omakotitalon sytyttämisestä

Valtiovarainministeri Vanhanen: Uusia koronatukia yrityksille ei ole näkösällä

Kuiva alkukesä verottaa satoa – Lounais-Suomessa tilanne on erityisen kurja

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä sinetöi sote-sopimuksen Mehiläisen kanssa

Suomessa on todettu 22 uutta koronavirustartuntaa, ei uusia kuolemantapauksia –  Espoossa ilmennyt koronaa päiväkodissa ja hoivapalveluyrityksessä

Helsingin merialueelta löytyi osia ihmisruumiista –  MTV: Kyläsaaren rannalta löydettiin kaksi irtonaista jalkaterää

Uuteenkaupunkiin saapuneella rahtilaivalla useita koronatartuntoja –  yksi toimitetaan ambulanssilla tutkimuksiin, muu miehistö ei poistu laivalta

Alkoholiveroa voidaan korottaa jo ensi vuodeksi – viime vuonna Virosta tuotiin aiempaa enemmän mietoja ja vähemmän vahvoja juomia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.