Linnan nuorin vieras keräsi lastensairaalalle koruilla 50 000 euroa

Helsingin kuvataidelukion abiturientti Anna Rukko oli tänä vuonna Linnan juhlien nuorin vieras. 18-vuotias Rukko on kerännyt suunnittelemillaan ja valmistamillaan koruilla jo yli 50 000 euroa uuden lastensairaalan hyväksi.

- On mahtavaa, että itsenäisyyspäivän juhlissa huomioidaan myös tavalliset ihmiset, jotka ovat tehneet tärkeitä asioita, Rukko iloitsee.

Rukko sairastui 11-vuotiaana syöpään ja vietti paljon aikaa Lastenklinikalla. Siellä hän näki, missä kunnossa sairaala oli.

- Lasten vanhemmat ovat kampanjoineet uuden lastensairaalan puolesta jo 70-luvulta asti. Tuntuu upealta, että sairaala toteutuu viimein.

Rukon oma korukampanja on pyörinyt kohta puolentoista vuoden ajan. Rukko huutokauppaa valmistamansa korut Facebookissa, ja parhaimmillaan yhdestä korusta on maksettu reilu 1 000 euroa.

Kun Rukon kutsu Linnan juhliin tuli julkisuuteen, halusi moni tukea vuorostaan lahjoittajaa itseään. Rukon iltapuvun on valmistanut lahjoituksena muotisuunnittelija Mert Otsamo.

- Jännittää hirveästi, mutta on upeaa tavata presidenttipari. Olen kutsusta erittäin otettu ja hämmentynyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Budjettiesitys nostaa soidensuojeluohjelman ylös jäistä – "Nyt kannattaa myydä suojelualueita valtiolle ja tehdä verovapaita kauppoja"

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.