Linnan nuorin vieras keräsi lastensairaalalle koruilla 50 000 euroa

Helsingin kuvataidelukion abiturientti Anna Rukko oli tänä vuonna Linnan juhlien nuorin vieras. 18-vuotias Rukko on kerännyt suunnittelemillaan ja valmistamillaan koruilla jo yli 50 000 euroa uuden lastensairaalan hyväksi.

- On mahtavaa, että itsenäisyyspäivän juhlissa huomioidaan myös tavalliset ihmiset, jotka ovat tehneet tärkeitä asioita, Rukko iloitsee.

Rukko sairastui 11-vuotiaana syöpään ja vietti paljon aikaa Lastenklinikalla. Siellä hän näki, missä kunnossa sairaala oli.

- Lasten vanhemmat ovat kampanjoineet uuden lastensairaalan puolesta jo 70-luvulta asti. Tuntuu upealta, että sairaala toteutuu viimein.

Rukon oma korukampanja on pyörinyt kohta puolentoista vuoden ajan. Rukko huutokauppaa valmistamansa korut Facebookissa, ja parhaimmillaan yhdestä korusta on maksettu reilu 1 000 euroa.

Kun Rukon kutsu Linnan juhliin tuli julkisuuteen, halusi moni tukea vuorostaan lahjoittajaa itseään. Rukon iltapuvun on valmistanut lahjoituksena muotisuunnittelija Mert Otsamo.

- Jännittää hirveästi, mutta on upeaa tavata presidenttipari. Olen kutsusta erittäin otettu ja hämmentynyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Koulutuslakeihin esitetään mahdollisuutta vuorotteluun lähi- ja etäopetuksen välillä koronavirustilanteen vaatiessa

Työllisyyden kuntakokeilusta hallituksen esitys – kokeilu alkamassa koronan takia vasta tammikuussa

Vantaan Koivukylän tapon taustalla oli epäily rannekellovarkaudesta – uhria lyötiin vasaralla ja kuristettiin johdolla

Hallitus kertoo syksyn koulutusta koskevista suunnitelmista koronan varalle – seuraa tiedotustilaisuutta

Suomessa ei yhtään uutta varmistettua koronavirustapausta eilisen jälkeen

Hamppua viljeltiin kiinteistöillä syrjäseuduilla, rahat päätyivät pääosin Serbiaan – Oulun käräjäoikeus langetti ehdottomia ja ehdollisia vankeustuomioita

Euroopan päätöksentekijöiden joukossa etniset vähemmistöt ovat aliedustettuina, eikä tietoa puutteiden korjaamiseksi ole tarpeeksi

Koronaviruksen jäljitystä helpottavan mobiilisovelluksen käyttäjä päättää itse, jakaako tiedon sairastumisesta – sovellus tarkoitus saada käyttöön elokuussa

Irtoavia paljetteja ja yksisarvisen silmiä – Tulli löysi puutteita huvipuistoihin tarkoitetuista leluista

Sinileväkesä saattaa olla viime vuotta helpompi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.