Linnanmäki aikoo tehdä parannuksia Mustekala-laitteeseen: "Siinä oli todella vaarallinen tilanne lähellä"

Linnanmäen Mustekala-laitteeseen tullaan tekemään joitakin turvallisuutta lisääviä parannuksia, kertoo Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin. Huvipuisto kartoittaa erilaisia mahdollisuuksia, esimerkiksi turvavöitä tai penkinmuunnoksia, joilla voitaisiin lisätä laiteturvallisuutta. Adlivankinin mukaan samankaltaisissa laitteissa ei ole havaittu vikoja.

– Teemme kaikkemme, että tällainen ei koskaan enää toistu. Turvallisuus on kaikki kaikessa, Adlivankin sanoo.

Linnanmäki ei ole löytänyt mitään selkeää syytä onnettomuudelle, Adlivankin kertoo STT:lle. Laitteesta ei ole löytynyt viallisia osia, eikä vikaa ole saatu toistumaan testeissä. Linnanmäki käy läpi erilaisia onnettomuusskenaarioita, joista yksi on turvakaiteen aukeaminen. Myös Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes tutkii onnettomuutta.

Laite on kiinni ainakin tämän viikon.

 

"Siinä oli todella vaarallinen tilanne lähellä"

 

Yhdeksänvuotias tyttö putosi eilen Mustekala-laitteen kyydistä laitealueelle ja mursi kyynärpäänsä. Alueella laitteen akselin ympäri pyörii useita vaunuja, jotka käyvät ylhäällä ja alhaalla. Tilanteessa oli vaarana, että liikkuvat vaunut osuisivat tyttöön, jos hän olisi noussut maasta.

– Siinä oli todella vaarallinen tilanne lähellä, Adlivankin sanoo.

Laite pysäytettiin heti, mutta pysäyttämisen jälkeen se pyörii kierroksen vielä omalla painovoimallaan. Jos laite pysähtyisi kuin seinään, siinä olevat olisivat vaarassa loukkaantua.

Adlivankin kertoo keskustelleensa tytön isän kanssa tänään.

– Tyttö voi ihan hyvin tilanteeseen nähden. Hän pääsee sairaalasta tänään tai huomenna.

9-vuotias tyttö putosi huvipuistolaitteesta Linnanmäellä

Uusimmat

Kotimaa

Virkarikoskäräjillä kuultu kansanedustaja Kari Tolvanen: Siinä törmäsivät vanhakantainen poliisimaailma ja uusi poliisimaailma

Syyttäjä: Oululaisnainen valmisteli poliisin tappamista teräaseella – selvitti osoitteen ja viestitti: "Tapan sut siellä. Pian."

Yrittäjä: Ovatko hakemistopalvelumyyjät yrittäneet huijata sinua?

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö ei ole yleistynyt, vaan pikemminkin tilanne on päinvastoin, sanoo dosentti – "Ilmoitusmäärän kasvu on todennäköisesti hyvin positiivinen asia"

Migri: Suomessa aiempaa enemmän seksikaupan uhreja viime vuonna

Yhä useampi suomalainen tarvitsee konsulipalveluita ulkomailla – useimmiten neuvot riittävät

Selvitys ehdottaa opintotuen tulorajojen nostamista – yhdeksän opintotukikuukauden raja voisi olla jopa 18  000 euroa

Iltalehden kysely: Tuoreimmat seksuaalirikosepäilyt eivät ole koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan

Lehti: Lapsen raiskauksesta Suomessa epäilty guatemalalaismies pidätettiin USA:ssa

Lähihoitajaksi mielivä voi jo tänä keväänä joutua soveltuvuuskokeeseen – Ministeriö antaisi tarpeellisuuden ja sisällön oppilaitosten käsiin, moni lausunnonantaja menisi pitemmälle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.