Linnanmäki aikoo tehdä parannuksia Mustekala-laitteeseen: "Siinä oli todella vaarallinen tilanne lähellä"

Linnanmäen Mustekala-laitteeseen tullaan tekemään joitakin turvallisuutta lisääviä parannuksia, kertoo Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin. Huvipuisto kartoittaa erilaisia mahdollisuuksia, esimerkiksi turvavöitä tai penkinmuunnoksia, joilla voitaisiin lisätä laiteturvallisuutta. Adlivankinin mukaan samankaltaisissa laitteissa ei ole havaittu vikoja.

– Teemme kaikkemme, että tällainen ei koskaan enää toistu. Turvallisuus on kaikki kaikessa, Adlivankin sanoo.

Linnanmäki ei ole löytänyt mitään selkeää syytä onnettomuudelle, Adlivankin kertoo STT:lle. Laitteesta ei ole löytynyt viallisia osia, eikä vikaa ole saatu toistumaan testeissä. Linnanmäki käy läpi erilaisia onnettomuusskenaarioita, joista yksi on turvakaiteen aukeaminen. Myös Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes tutkii onnettomuutta.

Laite on kiinni ainakin tämän viikon.

 

"Siinä oli todella vaarallinen tilanne lähellä"

 

Yhdeksänvuotias tyttö putosi eilen Mustekala-laitteen kyydistä laitealueelle ja mursi kyynärpäänsä. Alueella laitteen akselin ympäri pyörii useita vaunuja, jotka käyvät ylhäällä ja alhaalla. Tilanteessa oli vaarana, että liikkuvat vaunut osuisivat tyttöön, jos hän olisi noussut maasta.

– Siinä oli todella vaarallinen tilanne lähellä, Adlivankin sanoo.

Laite pysäytettiin heti, mutta pysäyttämisen jälkeen se pyörii kierroksen vielä omalla painovoimallaan. Jos laite pysähtyisi kuin seinään, siinä olevat olisivat vaarassa loukkaantua.

Adlivankin kertoo keskustelleensa tytön isän kanssa tänään.

– Tyttö voi ihan hyvin tilanteeseen nähden. Hän pääsee sairaalasta tänään tai huomenna.

9-vuotias tyttö putosi huvipuistolaitteesta Linnanmäellä