Lipponen EU-spekulaatioista: Yhteydenottoja on tullut

Entinen pääministeri ja eduskunnan puhemies Paavo Lipponen (sd.) vahvistaa saaneensa yhteydenottoja EU:n presidentin tehtävään liittyen. Hän pitää viime päivinä esitettyjä kannanottoja mielenkiintoisina.

Lipposta on tarjonnut EU:hun mahdollisesti perustettavaan huippuvirkaan jo pariin otteeseen brittilehti Financial Times, jota EU-asioita seuraavat lukevat mielellään. Lipposen nimi on ollut esillä EU:n presidentiksi aiemminkin.

Financial Timesin mukaan poliittiset ystävät ovat lähestyneet Lipposta uutta virkaa koskien.

Lipponen itse ei kommentoi sopivuuttaan EU:n presidentiksi. Lomalta tavoitettu Lipponen ei halua arvioida myöskään EU:n presidentin tehtäviä. Hän kuitenkin sanoo kannattavansa Lissabonin sopimusta, jonka voimaantulo tarkoittaisi viran perustamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pelkän peruskoulun varaan jääminen on vähentynyt, mutta ei ole harvinaista

Informaatiosodan asiantuntija: "Poliittisesti herkkien aiheiden tutkijat joutuvat miettimään, haluavatko he puhua asioista omilla nimillään" – myös Linnaan kutsutut päätoimittajat korostavat tiedon merkitystä

"Kaksi kertaa luin kirjeen ja mietin, onko tämä totta" – huoltajalegenda Gunnar Yliharju haluaa edustaa Linnan juhlissa koko ammattikuntaansa

Reserviläisliitto paheksuu Venäjän valheellisia tulkintoja talvisodan syttymisestä

Esperi Caren epäkohdat paljastaneen hoitajan ikimuistoinen vuosi huipentuu Linnan juhliin – Tarja Parkatti ei ole saanut ilmoituksen jälkeen töitä kotiseudultaan, mutta ei kadu

Päivällä sataa, mutta Linnan juhlien vieraat saanevat jonottaa kuivin kengin

Kun Suomi on kotimaa ja sukunimi: Itsensä Miss Finlandiksi esitellyt Heidi Suomi on saanut kuulijat huvittumaan – "Se on aiheuttanut ihmetteleviä katseita"

Itsenäisyyspäivän ylennyksiä 6.12.2019

Kenraalikunnassa kolme ylennystä – Jukka Sonnisesta kenraalimajuri

Huhumylly SDP:ssä kiihtyy vaalin alla: ”Ilman muuta tiukka tilanne tuo jännitteitä puolueen sisälle”

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.