Lippu salkoon Minna Canthin päivänä

Tiistaina 19.3. vietetään Minna Canthin ja tasa-arvon päivää, joka on virallinen liputuspäivä. Päivä on Kuopiossa asuneen kirjailijan ja vaikuttajan Canthin (1844–1897) syntymäpäivä.

Sisäministeriö määräsi valltion virastoja ja laitoksia liputtamaan päivänä jo vuonna 2003 ja suositteli sitä myös muille tahoille.

Koska liputuksen aiheesta tuli kiittävää palautetta, ministeriö esitti Helsingin yliopiston almanakkatoimistolle, että päivä merkitään kalenteriin. Yleiseksi liputuspäiväksi 19.3. tuli vuonna 2007.

Minna Canthista tuli kahdeksas suomalainen merkkihenkilö ja ensimmäinen nainen, jolla on oma liputuspäivä.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.