Lisätalousarvio tuomassa rahaa lapsiin ja nuoriin kohdistuvien seksuaalirikosten ehkäisyyn

Valtiovarainministeriö ehdottaa lisää rahaa esimerkiksi seksuaalirikosten ehkäisyyn ja Maahanmuuttovirastolle maahanmuuton turvallisuuden parantamiseen. Vuoden ensimmäisessä lisätalousarviossa esitetään erilaisia lisäyksiä yhteensä 10,5 miljoonan euron verran.

Lapsiin ja nuoriin kohdistuvia seksuaalirikoksia ehkäistäisiin noin viiden miljoonan euron lisäyksillä. Keinovalikoimaan kuuluvat esimerkiksi nettipoliisin määrärahojen lisäys, sosiaalisessa mediassa tapahtuvan houkuttelun eli grooming-ilmiön ja muun häirinnän torjunta erityisesti kouluissa sekä maahanmuuttajille suunnatun materiaalin tuottaminen, ministeriö kertoo tiedotteessa.

Maahanmuuttovirasto Migrille esitetään 4,8 miljoonaan euron lisäystä. Ministeriön mukaan kyse on maahanmuuton turvallisuuden parantamisesta. Raha menisi Migrin toimintoihin ja säilöönottoyksikön perustamiseen Ouluun.

Vanhus- ja vammaispalvelujen sekä varhaiskasvatuksen valvontaan ollaan lisäämässä miljoona euroa. Määrärahalisäyksellä on tarkoitus palkata lisää henkilöstöä valvontatehtäviin aluehallintovirastoihin, Valviraan ja sosiaali- ja terveysministeriöön. Yhteensä lisäykset ovat 15–16 henkilötyövuotta, ministeriö laskee.

Ehdotuksen määrärahat perustuvat eri ministeriöiden esityksiin.

Ehdotus eduskuntaan ensi viikolla

Samalla valtiovarainministeriö alentaa kuluvan vuoden verotuloarviota 196 miljoonalla eurolla, sillä arvonlisäveron tuotto on jäämässä arvioitua alhaisemmaksi.

Yhteensä menoarvioita ehdotetaan korotettavaksi yhteensä 80 miljoonalla eurolla ja tuloarvioita alennettavaksi 190 miljoonalla eurolla. Kyse on esimerkiksi hallituksen aiempiin päätöksiin perustuvista lisäyksistä ja teknisluontoisista tarkistuksista, ministeriö kertoo.

Uusi ehdotus lisää valtion nettolainanottotarvetta 270 miljoonalla eurolla.

Seuraavaksi ministeriön esitys käsitellään valtioneuvostossa. Eduskunnalle lisätalousarvioehdotus on tarkoitus antaa ensi viikon torstaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

KHO: Netissä tapaaminen ja eri maissa asuminen eivät estä oleskeluluvan myöntämistä avioliiton perusteella

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.