Lohenkalastus karkasi käsistä Valkeisenlammella

Kuopion keskustan Valkeisenlammella ahnehditaan sinne viime maanantaina istutettuja kirjolohia. Tilanne on karannut täysin käsistä, sillä jotkut kalastavat rannalta useilla vavoilla ja pyydyksillä.

Kaupungin kalastusmestari Esko Pekkarinen on tyrmistynyt. Hänelle on tullut parina viime päivänä useita soittoja ja sähköposteja, joissa kaupunkilaiset valittavat rannan valloittaneista kalastajista.

- En tiedä laittavatko ne runsaat saaliinsa pakastimeen vai minnekä, mutta nyt on karannut joillakin mopo käsistä. Tarkoituksena on, että kukin onkisi yhdellä vavalla ja pyydystäisi maksimissaan yhden kalan päivässä. Näin kaloja riittäisi pitkälle syksyyn, Pekkarinen alleviivaa.

Kirjolohien rohmuaminen alkoi toden teolla keskiviikkoisen valtakunnallisen kalastuspäivän jälkeen. Päivän tarkoituksena oli innostaa nuoria kalastamaan ja antaa heille elämyksiä. Tilanne kääntyi kuitenkin päälaelleen.

- Tietysti lammella saavat kaikki muutkin kalastaa maksutta. Minulla on mahdollisuus puuttua kalastusohjeiden muuttamiseen, mutta en haluaisi tehdä sitä. Emme haluaisi vetää rajoja niin tiukille. Mutta jos muu ei auta, ohjeet muuttuvat ja silloin myös poliisi voi puuttua asiaan, Pekkarinen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.