Lokinpoikanen aiheutti poliisioperaation Kuopion keskustassa - lokinhäätöön ei tarvittu Glockia

Kuopion keskustassa nähtiin keskiviikkopäivänä astetta erikoisempi poliisioperaatio.

Tapauksesta Savon Sanomille ilmoitti nimettömänä pysyttelevä Puistokoulun työntekijä. Puistokoululla on lapsia lomahoidossa.

– Puistokoulun pihassa kipitteli aamukahdeksan aikaan lokinpoikanen. Se pysytteli siinä koko päivän, ja kukaan ei voinut kävellä pihassa ilman, että aikuiset lokit hyökkäilivät päällemme.

Lopulta Puistokoulun työntekijät soittivat poliisin paikalle lokkeja häätämään.

Lukijan lähettämästä kuvasta näkee, että poliisit olivat järeästi varustautuneita.

Poliisit veivät silminnäkijän mukaan lokinpoikasen pihasta pois hieman ennen kello 13.00.

– Isommat lokit eivät kuitenkaan poistuneet lokinpoikasen poistumisen jälkeen, vaan jatkoivat ihmisten kyttäämistä katolta. Toivottavasti tilanne olisi huomiseen mennessä rauhoittunut, nainen sanoo.

Huomenna aamulla työpaikalleen suuntaava nainen sanoo pelkäävänsä lintuja.

Linnut hyökkäilivät myös lasten kimppuun ja vaikuttivat päivän ohjelmaan siten, että iltapäivällä ulkoilut jäivät väliin.

– Toivottavasti sinne uskaltaa mennä. Kävi mielessä, että otan sateenvarjon mukaan, nainen sanoo.

"Lapset eivät olleet moksiskaan"

Juttuvinkin antaneen mukaan lapset eivät olleet lokkien toimista moksiskaan.

– Kyllähän ne katsoivat, ja ihmettelivät, että miksi ei lähdetä ulos, mutta muuten he suhtautuivat tilanteeseen viilipyttymäisesti, nainen naurahtaa.

Itä-Suomen Poliisin tilannekeskuksesta vahvistetaan, että lokinpoikasen poistamiseen Minna Canthin kadun ja Puistokadun risteyksessä olevan rakennuksen piha-alueella osallistui yksi poliisipartio.

Yleisesti ottaen eläimiin liittyviä tehtäviä poliisilla on kesäaikaan tiiviisti. Useimmiten poliisia työllistävät loukkaantuneet eläimet, kuten koirat ja hirvet.

–  Lokkeihin ja muihin lintuihin liittyviä tehtäviä on harvemmin, vanhempi konstaapeli Kajava Itä-Suomen tilannekeskuksesta arvioi.