Lonely Planet: Suomi on maailman kolmanneksi paras matkakohde

Suomi on valittu vuoden 2017 kolmanneksi parhaaksi matkakohteeksi. Kymmenen maan listalla Suomi on ainoa eurooppalainen maa. Suomen ohi kiilasivat vain Kanada ja Kolumbia.

Best in Travel 2017 - listan kokosi matkailuoppaita julkaiseva Lonely Planet.

Lonely Planet perustelee Suomen valintaa muun muassa 100-vuotisjuhlavuoden runsaalla tapahtumatarjonnalla. Suomeen kannattaa matkustaa, koska odotettavissa on paljon erilaisia tapahtumia ympäri Suomen. Matkailija vinkataan itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi avattavaan Hossan kansallispuistoon, lisäksi mainitaan, että Suomi isännöi tulevana vuonna taitoluistelun ja hiihdon MM-kisoja.

"Koskaan ei ole ollut parempaa hetkeä tutustua Suomen ainutlaatuiseen kulttuuriin ja maisemiin", Lonely Planetin perusteluissa sanotaan.

– Pystymme tarjoamaan yhä useammille ja erilaisille matkailijatyypeille vaikuttavia elämyksiä ympäri vuoden. Luonto on edelleen keskeinen valttikorttimme. Uutta siinä on luonnon parantava voima ja hyvinvointimatkailu, joka rakentuu luontokokemusten ja -palvelujen ympärille. Lisäksi Suomesta puhutaan nyt kiinnostavana kohteena kokea ainutlaatuista kaupunkikulttuuria. Erityisen kiinnostavana pidetään muun muassa Suomen uutta ruokakulttuuria sekä Helsingin design-keskittymää. Samoin uudet urbaanin elämyskulttuurin edustajat Löyly ja Allas herättävät uteliaisuutta maailmalla, Visit Finlandin johtaja Paavo Virkkunen Finprosta kertoo tiedotteessa.

Virkkunen odottaa ensi vuoden matkailulta paljon.

– Alkavalle talvikaudelle odotamme merkittävää kasvua ulkomaalaisten matkailijoiden määrässä. Lukuisten uusien lentovuorojen ja -reittien ansiosta Lappiin lennetään Euroopasta enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ja Aasiasta yhteydet Helsingin kautta Lappiin paranevat myös kasvaneen kotimaisen paikkatarjonnan myötä, Virkkunen kertoo.

Lonely Planetin Best in Travel 2017 top 10 maat:

1) Kanada

2) Kolumbia

3) Suomi

4) Dominica

5) Nepali

6) Bermuda

7) Mongolia

8) Oman

9) Myanmar

10) Etiopia.

Lähde:

Lonely Planet

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.