Lumi ja räntä haittaavat liikennettä suuressa osassa maata

Ajokeli on huono maan itä-, keski- ja pohjoisosassa räntä- ja lumisateen sekä sohjoisten teiden takia. Teillä on sattunut jonkin verran ulosajoja, mutta kukaan ei tiettävästi ole loukkaantunut vakavasti.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että ajokeli on tänään ollut huono etenkin Etelä- ja Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Lapissa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla sekä paikoin Keski-Suomessa. Ilmatieteen laitos on antanut keltaisen eli huonon liikennesään varoituksen suureen osaan maata.

- Kollega oli pohtinut, pitäisikö olla punainen, mutta ehkä keltainen riittää. Oletetaan, että ihmiset ovat jo vaihtaneet talvirenkaat, sanoo päivystävä meteorologi Hannu Valta.

Sadealue on kulkenut lännestä kohti itää. Valta sanoo, että ajokeli paranee sitä mukaa, kun sadealue kulkee ohi.

Ouluun toissa päivänä avatun Ideapark-kauppakeskuksen jonot ovat tukkineet liikennettä jo kolmena peräkkäisenä päivänä.

Tieliikennekeskuksen mukaan kauppakeskukseen menijät ovat aiheuttaneet tänäänkin jonoja moottoritielle sekä toiselle suurelle tielle Raitotielle. Avajaispäivänä perjantaina syntyi kilometrien autojonoja. Kauppakeskus sai pitää ovensa auki myös pyhäinpäivänä, mikä aiheutti eilenkin ruuhkaa.

Ritaharjun kaupunginosassa sijaitsevassa kauppakeskuksessa on jaettu ilmaiseksi kahvia, karkkia ja tavaraa avajaisviikonloppuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.