Lumilippoja roikkuu jo vaarallisesti

Viime päivät jatkuneet lumisateet ovat kerryttäneet katoille jo vaarallisen paljon lunta. Vaarana ei ole niinkään kattojen romahtaminen kuin se, että lumikasoja putoilee jo räystäiden yli ihmisten niskaan.

Katoilta putoavat lumet ja jäät aiheuttavat vaaraa jalankulkijoille etenkin kaupunkialueella, mutta ne voivat olla vaaraksi myös yksittäisten pihojen kulkureittien yllä.

Esimerkiksi sunnuntaina Kuopiossa ainakin Kuninkaankadulla, Tulliportinkadulla ja Maljalahdenkadulla useiden talojen katoilta roikkui vaarallisesti lumia, ja niitä myös paikoin putoili alas jalkakäytäville tai rännikaduille.

- Jalankulkijoita on syytä varoittaa lumenpudottamisesta. Myös lumien pudotustyön aikana on valvottava, etteivät putoava jää ja lumi aiheuta vaaraa ohikulkeville, johtava asiantuntija Petri Mero Finanssialan keskusliitosta sanoo.

- Jos lunta putoaa jo itsestään, on asiasta varoitettava kulkuestein, kunnes vaara on ohi.

- Ohikulkijoiden on myös aina syytä ottaa varoitusmerkit ja kulkuesteet vakavasti.

Uusimmat

Kotimaa

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Poliisi: Karhu tuli tielle ja törmäsi autoon Ilomantsissa – karhukolari samalla seudulla myös toissa päivänä

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Seinäjoella kaksi nuorta miestä kuollut auton törmättyä puuhun

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.