Lumimyräkkä lähestyy Savoa: karmein ajokeli kello 17–19

Ajokeli on tänään huono tai erittäin huono koko maassa Lappia lukuun ottamatta. Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta sataa eniten etelärannikolla, Uudeltamaalta Kymenlaaksoon ulottuvalla alueella, jossa sitä voi paikoin tulla yli 20 senttiä. Voimakkaimmat sateet saadaan iltapäivällä, mikä hankaloittaa kotiinpaluuliikennettä.

Pohjois-Savossa lunta tullee tiistain mittaan paikoin jopa lähelle 20 senttiä. Lumisateet ovat Pohjois-Savossa sakeimmillaan kello 17 ja 20 välillä. Esimerkiksi Kuopiossa lunta voi tulla tuolloin liki kymmenen senttiä. Ilmatieteen laitos on antanut Pohjois-Savoon varoituksen vaarallisesta ajokelistä ja varoittaakin ajokelin olevan monin paikoin erittäin huono juuri iltapäiväruuhkan aikaan.

Lumisateet heikkenevät yöhön mennessä ja muuttuvat keskiviikon puolella vetisemmiksi.

Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrottiin aamupäivällä, että liikenneonnettomuudet ovat hieman lisääntyneet. Tampereella on ollut liukasta ja keskustassa liikenne on ruuhkautunut. Myös ympäri Varsinais-Suomea ja Satakunnassa on tapahtunut pieniä onnettomuuksia.

Tieliikennekeskusten mukaan pääkaupunkiseudulla aamun työmatkaliikenne sujui hyvin, ja Oulussa oli aamupäivällä vielä normaali talvikeli.

Huonontuvaan ajokeliin on varauduttu muun muassa laskemalla nopeusrajoituksia osalla pääväylistä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan sadealue liikkuu koilliseen päin, ja illalla sateet tulevat näillä näkymin vetenä maan eteläosassa ja yöllä maan kaakkoisosassa. Etelässä lunta tulee kuitenkin niin paljon, ettei vesisade sulata sitä pois, mutta sohjoa ja loskaa syntyy.

Huomiseksi lumisadealue siirtyy maan pohjoisosiin.

 

Finavia kehottaa varautumaan viivästyksiin

 

Finavia kehottaa lentomatkustajia varautumaan tänään myöhästymisiin Helsinki–Vantaan lentoasemalla.

Lentoliikenne on toistaiseksi sujunut lumisateista huolimatta normaalisti. Iltapäivällä tuulen suunta uhkaa kuitenkin ennusteiden mukaan kääntyä, jolloin lentoasemalla täytyy mahdollisesti siirtyä käyttämään vain yhtä kiitotietä.

– Jos näin tapahtuu, tulee viiveitä lentoliikenteelle, koska se osuu juuri liikenteellisesti vilkkaimpaan aikaan, kertoo viestintäpäällikkö Annika Kåla Finaviasta.

Kåla ei vielä osaa arvioida mahdollisten viivästysten mittaluokkaa. Lentoyhtiöt tekevät puolestaan päätökset siitä, peruvatko ne lentojaan.

Talvimyräkän aiheuttamat ongelmat jatkuvat rantaradalla – Kauniaisissa kaatunut puu peruu lähijunia

Helsinki–Vantaalla vain yksi kiitotie käytössä – viivästyksiä lentoaikatauluihin