Lumipyry iskee Itä-Suomeen iltapäivällä – vaikeuttaa joululiikennettä

Laaja sadealue on levittäytynyt lännestä Suomen ylle. Etenkin Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa lumisade on ollut aamupäivän ja päivän aikana paikoin hyvinkin rankkaa ja tuulet kovia. Ilmatieteen laitoksen mukaan sade tulee tänään sekä lumena, räntänä että vetenä ja pitää ajokelin isossa osassa maata huonona tai erittäin huonona. Sadealue kulkee päivän mittaan nopeasti itään, ja iltapäivällä sakeimmat sateet ovat Itä-Suomen alueella.

Toistaiseksi aatonaaton liikenne on sujunut poliisin ja Liikenneviraston mukaan hyvin. Puolen päivän aikoihin liikennettä oli eniten Nelostiellä Mäntsälän kohdalla ja eteläisen Suomen pääväylillä, mutta näilläkään liikenne ei ollut pahemmin puuroutunut. Puolen päivän jälkeen liikennemäärät eivät ole enää kasvaneet.

Yksittäisiä peltikolareita ja ulosajoja on sattunut eri puolilla Suomea. Toistaiseksi vakavin poliisin tietoon tullut turma on Parkanossa Pirkanmaalla aamulla sattunut kahden henkilöauton nokkakolari, jossa loukkaantui kaksi ihmistä. Toisen loukkaantuneen vammat ovat vakavat.

Liikenneviraston mukaan nopeusrajoituksia on laskettu joillakin tieosuuksilla huonon kelin takia. Poliisi varoittaa, että tienpinnat voivat olla paikoin petollisen liukkaita. Lisäksi navakka tuuli saattaa pöllyttää lunta.

Junaliikenne sujunut normaalisti

Kotimaan junaliikenteessä ei toistaiseksi ole ollut merkittäviä myöhästymisiä.

Merialueille on annettu tuulivaroituksia sekä varoituksia korkeasta merivedestä.

Myös Ruotsissa odotetaan joulua myräkkäkelissä. Ruotsin ilmatieteen laitos on varoittanut vesi- ja lumisateesta, yllättävästä liukkaasta kelistä ja kovista tuulenpuuskista suurimmassa osassa maata, kertovat ruotsalaismediat.

Useita peltikolareita liukkailla teillä - joulun menoliikenne vilkasta Savossa

Peltipoliisi päivystää joulunakin - kamera on valmiina näissä paikoissa

Poliisi: Perjantaille tulossa ruuhkaista - lumipyry iskee menoliikenteeseen lauantaina