Lumipyryssä on ajettu useita kolareita ympäri maata

Kovimmat lumipyryt ovat ohi Etelä-Suomessa, ja saderintama on jatkanut matkaansa pohjoisen suuntaan. Ilmatieteen laitoksen mukaan eniten on satanut rannikolla, jossa lunta on tullut yön aikana noin 10 senttimetriä.

Ajokeli on tänään huono tai erittäin huono koko maassa Lappia lukuun ottamatta. Pöllyävä lumi heikentää teillä näkyvyyttä.

Liikenneonnettomuuksia on aamun ja päivän aikana sattunut esimerkiksi Vihdissä, Mäntsälässä, Jämsässä, Limingassa ja Joensuussa. Lappeenrannassa kahdeksan autoa ja yksi rekka ajoivat ketjukolarin Kuutostiellä lähellä Saimaan kanavaa puoli kahden aikaan iltapäivällä. Vakavilta loukkaantumisilta on kuitenkin vältytty.

Tampereen tieliikennekeskuksen mukaan päätiet on etelässä saatu aurattua, mutta teillä saattaa olla tuiskulunta. VR:n mukaan junat ovat pysyneet normaalisti aikatauluissaan. Helsingissä raitiovaunuliikenteessä on ollut viivästyksiä.

Pakkanen hellittää päivän aikana koko maassa. Etelä-Suomessa on päivällä muutama pakkasaste, keskiosissa 5-10 astetta, Pohjois-Suomessa 10-20 astetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.