Yli 11 000 taloutta sähköttä itäisessä Suomessa

Yli 11 000 asiakasta on vailla sähköjä tykkylumen katkottua voimajohtoja itäisessä Suomessa. Sähkökatkoja on Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa.

Savon Voiman verkon jakelualueella Pohjois-Savossa sähköttömiä asiakkaita on lauantaiaamuna ollut pahimmillaan yli 4300, joista valtaosa Ylä-Savossa. Laajimmat vika-alueet ovat Iisalmessa, Lapinlahdella, Vieremällä, Sonkajärvellä, Rautavaaralla, Pielavesi-Pörsänmäki välillä sekä Kuopion Nilsiässä, Karttulassa sekä Kurkimäessä.

Pohjois-Karjalassa ilman sähköä oli 5 300 ja Kainuussa 2 700 taloutta.

Sähkökatkot jatkuvat nyt neljättä vuorokautta. Korjaustöitä on hankaloittanut huono sää. Savon Voima sai perjantaina jo kaikki keskijänniteverkon viat jo korjattua, mutta lauantain vastaisena yönä alkanut lumisade muutti tilannetta huonompaan suuntaan.

Lumisadealueen on ennustettu etenevän suhteellisen nopeasti Pohjois-Savon ohi.

- Korjaushenkilöstöä on hyvin käytettävissämme ja mikäli tuo sääennuste toteutuu arvioimme, että saamme lähes kaikki keskijänniteverkon viat korjattua tämän päivän aikana, Savon Voima tiedottaa.

Savon Voiman verkon jakelualueella havaituista vikapaikoista, kuten johdolle kallistuneista puista, pyydetään ilmoitamaan maksuttomaan vikapalvelunumeroon 0800 307 400. Omatoimisesti linjaan nojaavia puita ei saa mennä poistamaan.

Sääennusteiden mukaan tykkylumen aiheuttama häiriötilanne saattaa maan itäosissa kuitenkin jatkua vuodenvaihteen yli. PKS Sähkönsiirto neuvoi eilen asiakkaita varaamaan riittävästi vettä ja muita tarvikkeita kotiin.

Sähkönkäyttäjä on oikeutettu vakiokorvaukseen, kun sähkökatkos on yhtäjaksoisesti kestänyt yli 12 tuntia. Korvaus maksetaan jälkikäteen automaattisesti, eli sitä ei tarvitse erikseen hakea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.